Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
呢堆都大減
King of Tokyo Monster Box,7 Wonders Duel,Mysterium, Cartographers, Jaipur,Tiny Towns,Castles of Burgundy,Deception,Ticket to Ride London,space base,stuff fabled
呢堆都算減得多
Concordia,大西鐵,anno1800,Viticulture+Tuscany expansion,Lost Ruins of Arnak
請問Stuffed fables你邊到搵到?我係Amazon search出黎要73usd
賣晒
尋日係$42.49
我都買左盒
恭喜Ching
玩完分享下心得
D好野去得好快
盒mage knight 諗左兩諗就無晒
半夜鬼佬先起身開始買野
Smonex個收納都正,一次過買埋
Gaia project 始終搞唔掂佢啲畫風
佢有畫風可言咩一堆星球同屋咋嘛
玩得重策唔會好care畫風啦,18xx嗰啲仲核突
見tenpenny parks出中文版 好似幾得意 諗住入手
Dune Imperium 重玩性高唔高? 擴充建議買埋?
同埋一場幾耐左右?
台灣開咗 flamecraft 中文豪華版 預訂
香港未有消息
重玩性都算高 可以買既牌 你個角色 conflict牌每場都唔一樣
rise of ix好玩我一定會加佢
不過第一兩舖我覺得唔加會好啲
可以買左base先 啱玩再買
另外今個月會出既immortality, dice tower話仲好玩過rise of ix
所以可以留意下
冇玩過clank,不過今年隻clank catacombs有d想買。佢同原本clank玩法冇咩大分別,但map就變左random同埋要explore。
尋日收到email話出貨
岩岩收左貨
兩個expansion可唔可以加埋一齊?
想問下Ching點樣改?我跟佢話填N/A 都係要比$70
country個到hong kong改做local pickup
country有得揀local pick up,唔好揀hk
買左唔會後悔,expansion 一定要,原版資源轉換好無聊
KS 本身都有繁中
搵到 感謝
個local pickup 唔係跟字頭排
想請教下咁多位大佬
黎緊我應該會買2-3隻board game
For2-4/5人

方舟動物園
東京之王
郎中闖江湖
截碼戰
瘟疫危機

以上呢幾隻以重玩性黎講
應該買邊隻先好D?
或者有無其他驚可以推介比細佬
唔該哂
5隻game完全唔同類型
玩過d咩game?想搵咩難度?有冇話鐘意/唔鐘意咩類型?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞