Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
見到KeyForge突然諗起自己早排見有減價入左, 但仲未學點玩

BTW, 而家Keyforge係咪已經死左架啦
唔係有ks 咩
KS個到好似話轉左手, 而家重新出返

對於未入過坑嘅我黎講係好事, 反正都係由零學起
gamefound先岩岩 funding完喎
係啊, 佢新公司話Fund完先再出新嘢, 期間係完全冇出過產品

可能係我講錯嘢令大家誤會, 唔好介意
其實我覺得demo都幾重要 最少dem 1 RD之類
有時睇完規則大概明 但可能就係差一個小小的STEP中間miss左
最常就係RD轉RD既重置/起手頭幾步
ark nova買黎同女友玩推坑制唔制得過
同埋繁中邊度有得買?官方有無出過
繁中未出
台灣有繁中出,預10月
不過唔知會唔會延期
我見bgg 2ppl best 咁買得過?
只能話唔係推坑用囉
推坑玩ark nova
你女朋友本身有無玩開boardgame
咁我考慮下先
想問下kickstarter如果唔ship香港果d你地會點?
用集運又驚到時集運個地址轉左,話晒都成大半年一年後….
都想請教下 bgg 個best 同recommend 值唔值參考
例如佢best 4 但recommend 2 係咪即係都有一定數量既人覺得2人話都ok
如果啲動物卡再靚少少會有多啲動力買
ks 通常fulfill前一至兩個月先會鎖你地址
其實我覺得幾靚
可能佢用左真實相,用graphic 畫會好啲, 我自己覺得
都係投票姐,recommend 得我覺得至少gameplay 上係無問題
極少票例外
最近隻keep the heroes out好多人講
玩完真係掂喎 幾好玩
大家係時候all in tainted grail 2 了
機制幾簡單 但玩落其實幾難下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞