Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我覺得2個人玩 splendor 冇多人玩咁有張力,比較平淡
2人我會想開其他game多過佢

利申 之前放咗splendor, 遲啲應該會入duel
可以Both, 原版美森成日特價好平
我都1516緊all唔all in Wonderland's War 好似幾靚又幾好玩但個價錢都唔平 唔知值唔值
All in嘅話淨係運費都要USD34
retail 500蚊港紙 唔算話好貴
唔好買retail…
哩隻chip版玩完 你會覺得retail好垃圾
貴啊嘛成50美金
買300粒coin capsule都係百幾蚊
價錢我ok, 但都係諗地方問題多
不過根據KS啲game多數delay, 應該會照入
最快都要下年6月先收 到時先再揾地方放
之前買落果啲,唔delay的話 個個月都有貨到
但都唔理,買咗先
我已經開始唔記得買左乜….
Flamecraft值唔值得買 見到有唔少地方可以買
everdell難玩一截, 此終everdell係玩砌engine/combo, 但係flamecraft基本上無.
連埋premium chips個價錢真係有啲貴
Wonderland's War都還好,Oathsworn真係想入都無位入
All in 成4大箱野
係……但入得又無理由唔入埋premium chip
中文版係邊到搵到?
好彩對co-op, legacy, RPG 類 board game 免疫
oathsworn base game已經一盒GH
大概40*30*20cm,all in 4盒都咁大, 點擺喺屋企而又唔會俾另一半屌
一堆貼紙膠chips收50好似真係overprice
我係買retail版+25mm coin capsules, 應該有premium chips一半手感
加埋就700蚊港紙
iron clays 200嗰陣都係賣70 usd但啲chips超高質
今轉果兩張rebalance player board又要人課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞