Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
唔該巴打
其實係睇中兩套恐龍,個細路好鍾意恐龍,果隻大暴龍我見到都有d興奮
如果恐龍的話

T Rex係速攻型,要打快
Raptors就係打團體合作,要圍攻人
Raptors嘅對人,可能係全Game數一數二勁
係咪即係唔建議齋兩套恐龍?
如果想買兩套,其中一套係恐龍,點配好?
如果對恐龍有愛,建議買齊,
因為香港買Unmatched都有少少難,
加埋係版權嘢,夠期就唔會再翻印

不過入門黎計,買個4人Set多啲角色用,
可能又開心啲
Slay the spire KS集資得多錢過Oathsworn….
gameplay 唔係一般?
睇片太似game,但見啲鬼佬係tts玩完又話ok
不過base game都100就幾好玩都不了
Game fans多,淨係為啲卡我都有少少買back
佢啲卡套如果係靚卡套100usd其實差唔多
有無人back左oathworms?
愈睇愈想back
Solo 唔ok ?
位同腳都有既
係咪真係好玩?
ark nova係咪重策黎講都比較好玩?
諗緊買唔買
超級正最近出左中文
繁中出左?
好好玩
不過多人局game time會比較長
4人局可能要3個鐘多啲
個人覺得無乜互動
都幾自閉做野
咁有冇其他比較推比第一次玩重策既人?
如果要互動性高啲
可以玩brass birmingham或者great western trail
只係我自己唔鐘意無乜互動
好多人都鐘意
Solo真係無謂買,tts 試過,D卡又簡化左,play time 又長,玩返steam 版平靚正,而且仲有官方mod double 左個遊戲content
Tainted grail 大家覺得點?
想入手
悶到ON9 本身好期望心諗咁高分應該好玩
但結果同SOLO GAME無分別
互動性低啫 未去到悶既
佢都悶咁大把中重策收得皮
ark nova有樣野好就係基本上無冷場
每一個行動都係有意義同要諗既
terraforming mars就係一個反例
啲行動牌每round都要無腦著一次 令downtime好長
KS 而家有隻unconscious mind 好HIT 咁, BACK 左1蚊跟機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞