Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
咁想買埋metal car
但佢add on又無
power哥呢種add on通常落左單過幾日會覆你out of print
不過都可以問吓先
佢個網 同實際有的野有D落差
好少見日本遊戲上KS
有無人玩過曬Radlands同twisted fable?二揀一邊隻推介多啲?
係,都有啲心動
不過又係4人game, 我啲腳多數加埋5個
5人真係幾尷尬,3,4人係最好
好多game都係4個 + expansion就變6個
5個會好多game都玩唔到
揀4人game望埋2人 gameplay如何,又或者買game硬食埋expansion可以加人數
blood rage, inis依啲一諗就要諗埋 expansion,遲遲未想入手 (盒大)

不過最大問題都係空間問題,多個盒就少一隻game可以擺
好多6人game,尤其加expansion先6人嗰d,6人都唔係best play黎.通常個問題係6人down time會好長.
想請問scout其實2個人玩唔玩到?
會唔會好快完左
玩唔到
因為無得scout
邊度買oink games最平 又驚買到假貨
官網/日amazon,買得愈多愈平
Thanks
日本amazon課左
新舊版都有2人mode, 不過好似有啲分別。

新版用44張牌分兩疊,每人11張牌,玩兩回合。每人得三次scout既機會,對家唔會拎到你張scout token,無得scout & show,每次scout完要出埋牌,出唔到就再scout,當其中一邊scout/show唔到就完場。

我睇說明書同bgg既理解係咁,有錯請指正
日馬係都係官方出貨,但價格比官網平?
價好似一樣
amazon好似有回贈?但唔知點用
官網好似有直送 未fc
跑分而輪住進行嘅game,其他人真係有排等
everdell 買咗bellfaire都應該唔會想開5-6人局
escape from atlantis 人數擴充正,反正都係互相撕殺
有冇玩過葡萄酒莊園? 最近見有個中文豪華大全套可以訂,見bgg 好似好高分,但上網睇評價又一半半
上裝睇個大全套收藏盒
原來係紙盒扮木盒 仲要$400到
覺得好on9
收藏盒可以唔洗要啦
都係一個紙皮箱裝哂啲野 除非你有錢
葡萄酒莊園如果單純普通版果隻就一般般
但有Tuscany 就昇華左唔少層次
利申已入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞