(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
有名你叫榮譽白人
所以巨人入面嘅榮譽瑪萊人係十分合理
移民成日話去紅州
但紅州最撚反移民
我去南美 啲𡃁妹以為我地係韓仔重同我地合照....
全部都心心眼...
我初初都以為係
但係等咗幾個字都無人理
跟住見到佢地只係show 啲local客
真,就咁睇字好難判斷白卡同好心只係一線之差
我去前南美係淨土

一到步開始有第1單
隔幾日幾何級咁上
其實個鬼佬係咪一開始就有惡意呢唔係當事人真係好難判斷
咁就真係racist 喎
搭國泰去澳洲 落機排隊比前面個支那人問我個係咪香港人 然後指住我本特區護照話係垃圾
美國好撚多人揸車好燥
慢少少都屌哂老母咁
YouTube 都好多road rage 片睇
利申而家住喺美國
我都覺
仲有次喺德國搭火車
㗎火車到站停低,企喺車門側邊準備上車
已經企到好側,點知有個德國女人落車
都要特登撞埋嚟,明明車門前面無人
好似特登想我知道佢哋唔歡迎我咁
大J?
歐洲其實歧視好嚴重
我去布拉格既餐廳都好明顯無人理
就算serve 都係黑面同有d 睇唔起我地
去過半個歐洲,都冇真係冇遇過racist 嘢
反而係啲歐洲男性成日搭訕,可能係因為覺得Asian 係easy pussy
係啦. 我話澳洲點點點歧視. 我個靚女 friend 話冇喎, 啲澳洲鬼對我都唔知幾好. 我心諗, 你都 on 9, they wanna get into your pants 咋, 比著你係毒撚一條?
表面越左膠嘅地方越多呢啲歧視野
係塞浦路斯見工
果間公司有個鬼婆問我食唔食貓狗
1. 擺明白卡 佢又揸梗車 唔通好似電車伯gif咁一邊追上去屌臭

2. 拎完房擺好野之後有曲線潤下呢度D人個個大大份A380咁
間房細到好似日本咁 你地點住?

3.
剩著孖煙通條撚樣:我屌鳩佢咪一撚樣,真屌,連我響香港都冇用過對陌生人既真屌,之後搵埋條女一齊嘈,同左landlord講,日後我當佢透明
敲門條意仔:我拎住份租約同佢講明我幾點至幾點可以有聲,講到明你傾電話我都冇搞你,我聽首歌你搞我?
之後佢冇聲出
呢兩條茂利 好似響香港打工有D契弟恰下你試下你個底決定繼續玩你定點咁 意仔就欺善怕惡,孖煙通英撚係擺明想恰柒你攞滿足感 屌小學雞咩

咩本地人好有禮貌 食撚屎啦 梳 目測仲差過泡菜仔
個個隨地吐啖 帶狗出街冇人執屎
試過響Ealing boardway 見過人形米田共 無人講公德心
罄竹難書
一個人去過Nz 住hostel
四人一間個啲
入到 去有三條女住緊
三個都係唔知台灣定大陸妹
分一個男去三條女間房都唔分性別
好明顯係Asian 分埋一間房
我覺得第1 2點其實唔係真係racist

白人黃種人 原生國家文化唔同
餐廳用唔同侍應同埋分開擺位
其實可以防止因為文化習慣唔同而引起既衝突
不過去nz 又真係好乜試過比人歧視
住hostel 唔識用焗爐 走去問個鬼妹
比佢笑 焗爐都未用過之外 都好nice
照計白人應該鍾意坐店外哂太陽
靚位嚟喎
德國waiter不嬲都閪開

只能說我個2個月旅行覺得美國呢個地方好極端
見過喺街好nice對你打招呼吹水嘅又有
又有呢啲揸車嘅燥撚 當街當面屌鳩你嘅又有試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞