(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
反而我去嗰啲係調返轉
要帶位嗰啲好快有人話佢會帶
唔帶嗰啲真係完全冇人理

睇新聞最憎左膠,現實生活旅行遇到左膠會令個你開心好多
歐洲整體係唔錯,治安、交通、文化水準都中上水平。英國我唔熟,但我喺北歐德國比利時荷蘭波羅的海波蘭一個人backpacking都冇事。夜晚避開紅燈區酒吧區中央火車站,個人著到窮撚look就好安全

係要學返幾句外語打招呼,唔好諗住靠英文搞掂曬
貪口爽 冇腦
覺得好玩 冇惡意
撚鳩你
撩交嗌

以上四個都有可能
我喺澳洲都俾個力架話我ching chong
幾幽默

就奇
最理想係
第一日到烏克蘭 去超市買嘢
咩都冇做 就俾個廢老撩交打
其他local食花生
因為事主點睇都唔識日文,除左塞返啲碎銀俾佢個日本人可以點就算個日本人用英文同佢講過啲乜,我都保證個日本人啲英文係難聽到冇人明
係倫敦 去緊Buckingham Palace 途中

比幾個英國臭豆丁經過大聲嚇一嚇

我即刻WTF

佢地仲係到放聲大笑
有次同fd去倫敦玩 喺街幫佢影相
突然有個鬼佬經過勁大聲嗌佢ching chong
嚇到我哋急急腳走人

又有次喺英國(雖然唔係旅行嗰陣)睇醫生
用英文名介紹自己佢問我 thats not your real name is it
呆咗唔識答 香港人就唔可以有英文名啊而家
算啦,一般見識,郁手郁腳可能會嬲D
同朋友係拜仁比賽日朝早諗住去完HB先去球場,結果等左差唔多成個鐘先落到單
我明,正常我響香港都唔會同人嘈
但響外國唔好咁靜會好啲
我唔知點講
係巴西去市集 比人老笠 老笠完應該講左堆野屌鳩我亞洲人之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞