(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
武肺前去左munich 一到埗好肚餓 求其搵間餐廳食飯
同個waiter用晒眼神都唔過黎 有另一台係local 遲過我地入座 就落左個邊單先 個陣已經少燥都算 之後隔左陣先肯過黎 係一米咁遠飛本menu過黎 之後我成程黑面 無禮貌到痴線 連同台其他fd都西晒面 食完飯要比錢 其中一個fd用信用卡比錢 岩岩條友叫我個fd係bill下面寫比幾多tips 我個fd寫0 因為成程飯都覺得佢地好無禮貌 之後執野走 個waiter用德文應該屌9我地 心諗你咁無禮貌仲叫我比tips 食懞左你?
屌 之前去荷蘭 同你差唔多住bnb 佢一間屋有3間房 租比唔同人 但share廁所 之後個去水位有上一手啲頭髮 之後個屋主屌9我同個fd 我話唔係我地 琴晚都無沖涼因為佢間bnb話12點後唔比沖涼 驚嘈到人 諗起返都好on9 但個陣就無沖到涼 之後我話唔關我地事 佢話唔好扮野 我問左其他人 其他人話唔係佢地 就一定係你地之後個死八婆仲同Airbnb request話要收我地penalty 話要趕我地出屋 我即刻屌9佢話邊間bnb 12點後唔比人沖涼 叫佢refund 佢先取消返個penalty charge 第二日我即刻check out走 自從好反感Dutch
之前夜晚11點左右 係helsinki city centre 同6-7個出左去 有條友行埋黎問我 do u wanna have sex?
又無喎

去到美國,果到嘅人剩係問我有冇喺美國食下女

佢地仲話我唔食下女嘅話,就代表我好似白去咁

幾奇怪

2) 如果餐廳有白人同中東族裔嘅侍應,好大機會都係中東人唔係白人serve你
( 試過入咗間餐廳,我落完order 之後好有禮貌咁問附近一個白人肥婆侍應廁所喺邊,
佢繞住雙手唔出聲,指住個中東夥計示意我問個中東人)

樓主先係racist wo
美國班土佬同黑鬼真係好撚恐怖,呢個國家真係除左有錢出名嗰幾個城市,都真係原始人一堆
上年9月係巴黎
坐係公園d 長櫈到用手機睇緊片。
無啦啦對面d 細路(13~16歲?)
走嚟我前面扮猩猩鳩叫,之後拎d 大樹枝(手臂粗度)一野打落我張櫈到
之後我當睇緊d 白卡佬咁望左望佢地,再繼續睇返手機佢地就冇癮走左
唔知純粹係d 白卡細路定見你asian 所以諗住嚇鳩你
其實睇人我頭先有講之前比munich d waiter蝦
但我個日返到hostel個staff勁nice 同我講I know you are from hk fuck China I support u咁樣
我覺得被歧視與否都好睇下個人,如果你憨憨鳩鳩咁,啲waiter就會先入為主咁歧視你,睇翻啲留言,好多連登仔都做錯嘢,而侍應又鐘意狗眼看人低,所以被人歧視,根本唔關Racist事。

1. 外國餐廳千祈唔好舉手叫侍應點菜,啲侍應suppose會自己走埋來的,香港人俾少少耐性啦。至於歐洲大陸嘅話,tipping就整數得啦。咪鬼俾d tourist restaurant恰鳩你

2. 歐洲美洲一樣有西人,正如香港都有西人。呢啲時侯千祈唔好身入為主覺得人地種族歧視你,有理嘅咪鬧翻佢地,反正啲西人係唔屌唔鬆化的。

3. 至於語言嘅話,你都會間中講下廣東話屌啲大陸人啦。

p.s. 我覺得捷克人真係最勁西
咁又唔係既 其他人都正常
不過相比起其他東歐國家 佢地係最唔友善
係香港唔識應外國人會覺得羞家 明明自己地方
北歐/匈牙利/奧地利/克羅地亞
新手村 d人勁nice

其實英國我覺得都okay
係!係Munich行緊條街 有幾個男人飲緊酒 其中一個黑鬼講左句ching chong
我心諗 屌你你niggar黎咋不過當然無開口講
克羅地亞真係一流,一來物價唔貴,二來啲人又熱情。去超市買嘢唔識搞,啲阿嬸唔識英文都幫我地。
非洲
因為個死八婆搞到我好唔鐘意荷蘭人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞