(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
係日本行街, 有兩個日本妹 係我隔離經過 其中一個望住我
聽到佢講咩 ka ko 衣, 好似屌緊我
去香港
啲香港人個個眼超超

有香港人叫我做ghost以為我唔識

香港人真係好歧視
滾回支那 好合理
我舊年喺德國玩咗兩個星期完全冇呢個問題喎 一間都冇試過態度唔好
唔知係咪我唔好彩
不過我去嗰陣時係around 10月1日
週街都係支那人
可能佢哋以為我都係
你戇鳩嗎
全部英國
1. 試過就咁過馬路 本身條路無燈
附近有架車經過對住我講 you fuckin idiot

2.book左酒店拎房 我拎住兩個大喼
畀第一間房條aixle 窄到無論 好彩我冇抬埋喼上去睇
佢同我講無諗過你有大喼
然後又畀到第二間房響地下夠位

3. 住Sharehouse
下午兩點一租到房拎匙打個電話同屋企人報平安
隔離條旦散英國白鬼剩係著孖煙通叫你收聲,連自介都冇DLLM
佢自己播ROCK大大聲 另一個意大利仔唔理
但意大利仔聽到我開YOUTUBE 25%音量開KPOP聽即劇敲門屌臭
痴拿賤揸拉兒喔
開下名得唔得?
可能經歷過疫程對亞洲人nice返
冇asians渣 意大利照迫爆歐美遊客
好彩絕大多數熱門景點因為疫情都要預先網上買飛
如果唔係都唔知要嘥幾多時間喺門口排隊
去德國唔洗叫侍應
應該係佢地行過黎serve你
雙方都弱智
喺歐洲已經慣咗一個人食餐飯都起碼75分鐘
坐低兩個字先有人落單
等4個字先有嘢食
食曬一碟嘢等5分鐘先有人收碟
主菜食完過10分鐘先問你要唔要甜品menu
5分鐘後擺低甜品menu
再5分鐘後先返嚟問你要咩甜品
食完甜品等5分鐘幫你收碟 要把握機會即刻同佢講埋單
5分鐘後拎張單比你 見你比卡又要返入去拎卡機
英國歧視好撚嚴重
我都試過類似既野
你共享了中國人的榮耀
啲女係咁
拎曬著數又唔撚認
似係佢racist越南佬
喺盧森堡嘅便利店 你講英文佢照講法文 然後講多兩句屌柒你 (肢體語言嚟講應該係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞