(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
JR果D壓力應該好撚大,日日比自己人屌
冇啦啦咁多負評好撚癲 班崇日狗個種低賤格
你冇操既話死撚左啦
有D鬼佬生到成兩米高,要操到幾大隻先會唔驚啊?
講緊係再以前, 40年前個種. 呢個係我地D老豆老母已經遇到既野.
呢10幾廿年我當然好清楚
Ni hao冇咩野, 或者D人都唔分到咁細.

我俾人講過Konichiwa 添
唔係都係水喉ja 咩

睇嚟都要帶定d 露營用嘅淨水丸 / 濾水袋去
如果返大站 仲要晚晚抬幾十件醉酒佬 執佢地d嘔吐物
女權閪扮乜撚日本妹,日本咁男尊女卑
你同人講Hong Kong分分鐘十個入面有三個以為喺日本
Konichiwa 你咪konichiwa 你囉駛俾面你牙
lm
唔係講d水
係講緊洗手盆個水龍頭
你諗吓啲人屙屎屙尿左掂右掂
一定會hi到個水龍頭
慎入
果然ON9
有次去英國某個城市嘅連鎖Pizza舖食嘢,
有個男店員行埋嚟就講Ni Hao,
我同男朋友就有啲尷尬咁笑一笑,
後尾上菜嗰陣,個男店員問我哋係唔係唔用Mandarin,
知道咗之後到佢好尷尬咁Say Sorry

嚟到英國七個月左右都遇到幾次歧視,
尋日去ASDA買嘢排緊自助機,
到我哋嗰陣俾個Staff好大聲喝住,
叫我哋用細機(明明我哋都唔少嘢)

雖然不意外,英國都一堆賤人,
但係歧視真係一次都嫌多,每次都好難受
係啊,所以其實果刻都有少少唔好受,明明行緊Christmas market 好開心 不過而家人大左,don’t give a fuck lu
呢個年代有刀有槍,唔好為無聊野搵命駁
唔記得係去旅行定留學係英國果時
應該係去啲百貨公司廁所係有自動感應水龍頭
有個鬼婆好nice咁“教”我,話我知放對手入去就會自動出水
我心諗你都痴撚線

另外以前去過啲細town
有堆揸緊車既魏仔係叫大叫我地係China Pig
你俾返個納稅佢睇咪得
中國人著衫tase特別唔同
可能樓主著衫品味唔得
嗰陣兩個女仔係Budapest,有個美國人嚟搭訕
話好鍾意Black eyes 之後一路跟住我哋傾偈又flirt我哋
仲話自己好受日本架妹歡迎
去到最尾佢應該以為會有下文,我哋就借啲意閃人😂

未試過咁唔禮貌同咁直接
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞