(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
係得香港人咁撚低賤

見白人黑人就講英文

見支人就講支語

德國人會做兩面人的
做戲咁做法,同香港人對外國人180倒轉咁諗就得
其實香港人真係幾林善,多數都係內心劇場同投訴信
去左外國生活要學識唔好咁多內心劇場,有不公要即刻發聲
做返呢個畀佢
想知點問個問題
直接同佢講verpiss dich du hurensohn
成年人世界都還好少少,如果係細路嘅話俾人玩一定要還手,就算明知自己打唔贏都好都要還手,唔係以後就會繼續俾人玩
你自己夠歧視人 叫人做阿叉
「包頭」嗰啲係Sikh 啫係錫克教 因為guru叫佢地尊重大自然點製造佢地 (be like how nature made them) 所以就唔剪頭髮 用turban去遮同保護頭 (同時強調要每日洗同梳)
去到你可能會係咁影相,四圍都好靚(包括鬼妹)
但服務可以幾差,但去見識下nothing to lose
好多國家都係咁架
屌你老母係香港人先咁就外來人,大家要講好廣東話傳比下一代
成個Post都五毛 唱衰外面阻人移民
德國人係好清晰啲規則點運作,所以先會break 啲細rule 例如亂過馬路
你見佢得連行路踩單車都好撚sharp 同硬朗架,因為邊個撞到邊個有法例可循,仲未講佢地有買開被告時適用嘅律司保險
所以我點都唔想去英國就咁解
喺Venise間cafe 同你講嘅一樣
好明顯分晒白人坐入面靚啲嘅位
亞洲人就坐對街嘅房

啲侍應個個都好nice 對你好好咁
但個次係由心覺得白人自己個種優越感
係奧地利,德國,匈牙利d 白人最鐘意歧視
你段野 可以用係大陸人同香港心度
on9 香港同大陸好多人亂嚟
唔好話咩
自稱最愛廣東話既連登仔
日日打錯己 已 重要話大家明就得

保護?保條撚
你有道理,不過唔合理
正常就算對方聽唔明你講野,你都會照講,一粒聲都唔出其實好冇禮貌
5p 字都無人屌了 吾系甘牙
Dnlm 都打錯dllm
話返佢細波/細pussy
9up
呢班歐洲佬,要搵次俾亞洲人打到佢地貼貼服服先得!
係意大利某中價牌子舖度買野,一路揀緊同比錢個陣都西西地面,直到搞退稅嘅時候我朋友拎出佢本澳洲passport,個sales即刻nice返晒又問我地讀書讀咩科,仲教埋我地讀個科嘅意大利文點講
師兄你指咩反應?

我當時好似睇緊地圖(起碼10年前)定唔記得做緊咩,所以冇為意佢吐痰前佢一舉一動,到佢吐左落地我先同佢嘈,對話當中聽到佢話我係日本人我不明所以先表明身份,佢一聽到香港人把火明顯熄晒,想同我握手仲問我香港點但我冇理佢,嘈到咁上下有警察介入問咩事我略講左情況,亦見警察盤個阿叔。

仲有一單,天黑等車比個吸左大麻嘅鬼仔撩仲想打我一巴,最後佢兩個朋友扶走佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞