(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
返大陸話我係香港人,算外賓,同一份早餐,同事本地人10蚊,我要畀20蚊。屌你老母,回歸咗架啦,外賓。
喺馬來西亞機場
個保安係黑嘅似印度人種但幾高下
佢check咗我本特區同機票之後交叉手開始跳起oppa gangnam style起上嚟
我講咗句Hong Kong not Korea就算
睇人啦
我朋友係法國比人偷野 去報警
d差佬話唔知佢up 乜9
佢用google translate加自己識果dd講
一樣唔理佢
係得香港….
你點會係日本妹,大陸妹就有你份
唔排隊唔識英文
呢度去德國被歧視既係咪大部分都係去慕尼黑? 利伸依科隆附近差唔多住左三年+去過幾次柏林都無遇過呢d問題,係柏林仲要有德國妹待應同我聊水吹

反而係慣左香港餐廳零交流,好唔慣德國待應會同你講Guten Appetit (請慢用) 同 問你haben Sie gut geschmeckt ? (岩唔岩胃口?)
讃你型
試過喺土耳其本身識咗班後生仔同佢地傾吓計,之後佢無啦啦問一句你有冇食蝙蝠
lm
我覺得 Munich d 人都冇乜嘢
而且 Munich 附近好多嘢玩,去旅行stay嗰度好方便
東南亞本身有D地方又都真係會食蝙蝠
呢D似係真係想知多過笑人
係多倫多downtown遇過一樣嘅事,我唯有同自己講佢係白卡婆
特區護照免簽國家多過中國n倍
同埋申請學生簽2星期就批左
個中國同學等左兩個月仲等緊
歧視唔覺有但有次係科隆買咖啡 我用德文落單佢用英文覆我。好啦好轉用英文佢又轉鳩番用德文,我心唸做乜9
係咪買酒先
玩日本game果陣講英文冇人理
講日文Arigato 蟻和黨 即刻成班人衝黎幫拖
最震憾係咁既環境下有架仔做港足球迷,成隊roster既名背晒出黎寫左係5ch度

上次青年軍係日本出醜單野我去果邊search
咁岩見到 真係好感動
咁又真係幾奇怪
世界語言嚟
喺香港都會同啲中國人咁講啦
香港人都唔追嘅港足原來有日本人追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞