(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
呢張相咁似米蘭大教堂旁邊嗰條拱廊嘅
我上次喺嗰度間餐廳食lunch都係坐呢d位
但同一area都有其他白人客人遊客同當地人啊
呢啲野 觀點與角度既姐
唔洗下下覺得人racist 又睇你唔起既
分分鐘個肥婆唔識英文添啦
你叫佢係wave佢,真係開聲叫佢定點
歐洲啲侍應好巴閉,好似淨可以eye contact示意佢過嚟
每去一個地方前都會睇定當地語言點講excuse me do you speak english
多數就算reject都係笑笑口
一見鍾情
點解你地個個都遇過咁多racist…
其實會唔會問題係你地度?即係你地以為自己好有禮貌但係其實人地聽落係串到仆街

去過東歐大部分國家
Tanzania, peru, Morocco, jordan, israel等等
係完全冇racist 既經歷
甚至乎我覺得當地人好熱情有禮tim

真係唯一一次係日本餐廳
可能當左我係支那人啦
7點就同我講close
去旅行唔想比人閪都正常嘅 出咗國唔通同食澳牛一樣要求咩
點解我荷蘭同英國生活兩年都未遇過樓主講啲嘢 唔通我皮膚太白
有冇歐洲邊個國家歧視比較少嘅適合新手去
你去得地方少姐
十年前去Harrods, 作為遊客當然揹住個大背囊
行租下有個食蕉叫我將背囊擺前面,但其他揹背囊既白鬼就唔洗
又一個奶鬼佬既人
阿q精神
我去馬爾代夫就真係無歧視
當我大客咁招呼
樓主一定好醜樣/似河南人
我諗絕對夠可以落一個比你地客觀既評論
But anyway, whatever makes you happy
歧視果啲通常係保守右派,唔係左膠
旅行果陣都還好
不過無咩靚女
意大利大媽黎
示意圖
你諗夠就夠啦
你咁客觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞