(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
特區護照起澳洲入境個表度排level 1 (起未有救生艇前 俾腥港人玩爛左)同英美加個D一樣級 所以個零星期就出到visa 支國個本係排level 3俾所佢地攪咁耐visa 又要俾存證明唔係冇原因
喺紐西蘭行緊路 突然有架車經過 開車條友拉低窗同佢個fd對住我同我老豆嗌咗幾聲Bruce Lee 又㩒哂喇叭咁
即刻對撚住佢架車舉中指
揸住支水響台灣上的士,俾佢屌我話驚整濕佢車,戇鳩鳩
唔怪得人
廣東話認受性有幾多,有幾多地方流行我知你知單眼佬知
好似玩黑膠碟咁
當全世界都玩緊spotify 串流時
你硬係話聽黑膠有味道 只係爛你經歷過黑膠年代先會明
但聽黑膠碟嘅人只會越來越少亦係事實
諗深一層
究竟你係真係鐘意聽黑膠碟? 定只係回味緊你聽黑膠碟時嘅年代?
究竟你係真係鐘意廣東話? 定只係因為講慣咗聽慣咗覺得係母語只求順耳?
其實好多白鬼係唔介意食普通家畜以外嘅動物,只係無呢個機會。有時真係唔應該雙重標準淨係屌鳩支那人
以前我homestay father都係咁教佢個仔 有次佢個仔起學校俾人恰俾人打左拳 想郁手之制俾個miss拉開左 之後搵左佢返學校 佢屌鳩個miss做唔俾兩個打完先拉開 而加好唔公平 俾打完人之後冇得覆桌
係德國旅行 咁岩播緊世界杯德國對韓仔果場 德國輸左波之後 成條街既人都啤住你 仲有人衝埋黎問你係咪韓國人
嚇到仆街
有D港豬會話唔算,
係你樣衰only
老老實實,大家唔講唔用自己母語,認受性就一定越來越低。你用黑膠碟做例子就唔啱,正面啲,似韓文,以前全世界都係得韓國幾千萬人會學韓文,而家南美鬼妹都走去學,咁先啱嘛
嗰陣真心feel唔到佢係好心
應該係
你去人地國家旅行唔識學當地語言?

示意圖
佢自己就係歧視人果個,點會係好心
法國佬同英國佬世仇嚟、點會同你講英文
之前去澳洲 因為去機場前有好多時間所以拖住喼周圍行
入左間好大既鋪頭好闊落有三層係買工具裝修野個啲
因為係kill time 所以冇買野就走
走個陣比個鬼婆勁西咁叫住我地話要check 我地個喼
Check完之後冇料到叫我地下次入黎前門口擺低個喼
走個陣專登去個入口望下根本都冇位可以擺野

個陣愈諗就愈嬲 因為第一次比人差別對待
唔應該咁順攤比佢check 入邊啲野係私隱黎
對香港人較冷門嘅國家
人地同樣都可以唔識香港
其實你都做得啱嘅,你之後就去機場,如果你唔肯佢走去報警果D嘅可能會搞好耐
孫興民好似都講過話細個比班德國人歧視得好緊要
話可以親手踢佢地出局,睇住佢地喊好爽
要用眼神叫佢過黎
遞手叫侍應真係好易中伏,香港做慣咗
唔係 佢應該以為自己好funny想撚狗我但個陣我都淆晒底
自己主場點同作客呀
你用廣東話屌佢都仲得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞