(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
https://files.catbox.moe/p4rs01.mp4
大個就可能會互屌兩下就算 小個D local真係狼好多
其實真係睇彩數
唔係即刻blame the victims 先
試過同朋友去荷蘭坐係公園 咩都無做 計都無傾
俾個呀伯係咁用fking Chinese 鬧
即刻走仲要跟住黎鬧
去過 可能我哋本身識少少德文
同埋佢lunch唔算多人 service 都叫做合格

反而係我哋喺度笑人哋 傳統東德菜
係唔係淨係得隻碟

另外態度唔好嗰啲通常都係老屎怱
後生嘅通常都會主動同你講英文
屌你,同你一撚樣
N年前,去日本隔條走廊坐左兩個大陸人,派餐時日本空姐只講英文,好心翻譯食咩。

我一個人去,所以一支箭就去排隊,排到仲有4_5個度,佢兩個扮熟過來插隊,老西都指番佢地去龍尾
試過喺名古屋用中部鐵路周遊券
要show passport
個職員態度勁差咁呼呼喝喝
嬲到用學過兩年嘅日文屌佢家下咩態度
同埋話要投訴
條友嗱嗱聲俾返本passport我
再借啲意走開

之後仲有一次浸緊溫泉
班日本廢佬見到班白人坐喺隔離浸
就笑呵呵打招呼
跟手有兩個應該係泰仔坐咗佢哋隔離
即刻表露嫌棄個樣
粉紅色頭髮諗起都想屌了
HB要坐喺大廳先有人理你㗎
過咗吹喇叭嗰幾條友對入基本上冇侍應會入去
好多地方係唔會好似香港咁由其舉手叫侍應
你出埋聲叫嘅話佢地更加覺得極度冇禮貌
Tell him I am not from 支那
試過去瑞士,好似係伯恩
同老婆係條街行緊,對面街有幾個鬼佬係到指住講德文,一路講一路笑
因為聽唔明,但估到係笑緊我地個隻

但整體瑞士係OK的
呢條片真心好撚慘
做過一次義工同南亞細路玩
有D好似冇受過教育嘅生番,咁真係環境做成
有普通話隊同英文隊我照去英文隊
英文EE超好人,我果時得特區護照
隔離普通話隊個阿蟬唔知做咩,好惡搭咀用普通話叫我扲護照出黎
我唔撚理佢
去澳洲supermarket買野,d白人見到你會大叫加彈開
之前同個英國白人朋友傾起中國人好鍾意食狗我就唔會食,點知佢話有得試佢都會試下,但唔會食佢自己養嗰隻
個皇家啤酒屋 要自己搵位坐
唔好彩超爆場 有2個local超好人向我同女朋友點頭示意可以坐佢地對面

之後等左半個鐘先有侍應拎menu黎
期間因為坐個位好近一個櫃 上面有疊menu
我就行過去自己拎 拎到行左2步俾個侍應搶番再大大力拍個menu落去個櫃到

第2單係英國
帶2個西班牙朋友去飲茶
4個人睇一個menu 屌
後面黎左一個白人家庭 佢地有2份menu
下次有人問係咪from China,記得講
Don’t insult me. I am from Hong Kong.
去香港&澳門被當支那人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞