(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
唔去你損失
歐洲啲自然景色同歷史建築都係一流
相比之下日本簡直垃圾(特別係比建築物,日本嗰啲濕鳩神社)
同埋衰極都係比人歧視啫,又唔會好似去美國咁比人射死,有咩好驚
講起出入境我又講多幾個

1) 喺波蘭,個細機場同時落咗三架機
因為係國內航班,所以基本上係白人,
但係班海關扣起晒三班機夾埋20幾個所謂「有色人種」(包括我)
例如咩拉丁人黑人印度人總之望落去唔似白人既人
之後有個美國裔貌似拉丁人由頭屌到落尾

2) 喺希臘,條佬對住前面啲遊客有講有笑
我一行到去就黑晒面
將我本護照掉落枱面

3) 喺阿根廷,基本上同前面一樣

4) 喺智利,
個海關對我講咗一堆西班牙文我唔識聽
跟住自己發脾氣撳手機
我企喺度唔知做咩好
即刻係枱面拎返本護照轉身沖關
佢嚇撚到成個彈起咗

跟住佢指左我去後面排另一條隊
另一個女海關幫我搞完手續就放咗我走
姐係點
真。民族+納粹主義者
Search 俄羅斯光頭黨
有無叫佢跪低
日本堅垃圾
除左野食之外,世界黎講完全唔入流
科索沃我都撞過好多細路ching chong ching,不過我覺得佢哋未必知係offensive,事關我有個當地朋友話佢哋細個睇電影以為nigger係friendly address,去美國爭啲俾人打柒

類似呢隻
上面係拉出既篷
呢個區唔係響建築嘅”室內”,但會有玻璃窗同出邊分隔
你講得啱,不過你專登講法文懶型唔知你做乜鳩
Menu我估應該會俾掛
通常一帶完位就放枱面
每去一個地方前都會睇定當地語言點講excuse me can you speak english
多數就算reject都係笑笑口
無,係完全乜都無
好似當我哋透明咁
遊客嘅話梗係國際語言
咁當然你唔受都冇辦法
關於個肥婆 個實際情況我就唔會知係點
咁有啲鬼佬餐廳 尤其有tips既地方
每一枱客都有一個指定侍應
你隨便叫個人反而有可能係你唔知訂

當然啦 佢要答你就一句既姐
你話佢西面racist 咁佢都可能係既

分位坐 其實真係唔覺有問題
如果有咩溝通問題
果邊多人啲擾擾攘攘反而仲肉酸
同埋你想坐番果邊咪同人講
如果坐到天黑佢地會點
打人尖,然後俾個黑鬼屌
係咪HB
開名未
係咪驚佢走嚟香港告你
嘢食 溫泉 夠近 服務好 都夠令人想一去再去嘅
只不過去完歐洲就覺得日本啲景點真係流咗d
咁樣都可以幫啲鬼佬洗白
好racist
去日本係要服務
尤其一家大細
加上治安好 夜晚行街拎住名牌 你都唔會驚俾人打劫
你試吓喺巴黎夜晚拎住個LV一個人行街
上帝racist,所以整到樓主咁樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞