(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
想試吓其他野
唔想一世係香港打工
起我底有開po追擊佢

唔岩聽既說話呢
永遠都會唔岩聽
但唔代表唔值得聽
同埋都冇咩興趣都你/人鬥去得多國家

Just trying to put out another possibility for you
Anyway, have a nice day and hope you didnt get racist upon next time
香港係非常非常racist 既地方
我幾乎冇見過一個香港local嘅人 係唔歧視南亞裔
唔咁講點水鳩人移民
邊度?想會一會佢
拎廁所板比海關冷笑
之前係地鐵站想買飛
唔知係真唔識定趕收工扮唔識
不過最後都有賣到飛俾我地
張超雄
巴黎搭地鐵就梗係入鄉隨俗跳閘㗎啦
得死窮撚/英文攞u嘅人唔移民再上連登自我安慰嘅姐

十機年前大把人一有錢就移民啦 依民有bno 5+1免投資入藉都唔移民 要留係中國做韮菜 個啲人真係正宗on9 仔嚟
其實係睇餐廳
如果係傳統德國餐廳應該係自己搵個冇寫reserved 嘅枱坐就得

之前去München 喺餐廳門口企咗幾分鐘
跟住有個食客叫我自己搵位坐 唔駛理侍應
完左啲tour 個個都同個guide 合照笑晒口咁。到我果陣黑撚左面。心諗 why
英國一個market入面俾個黑人問can you teach me kungfu,隻手郁郁下

屌你啦明明自己都係nigga
奧地利tips文化真係好唔合理
未俾貼士之前個個笑曬口咁
我話唔俾之後個樣閪到好似我殺左佢老豆咁 仲係咁講德文
(唔知係咪racist但覺得好offended)
有次半夜去大阪DONKI 買完野排隊退稅,
前後都大陸人,班日本妺都閪口閪面做,
又掉passport 上枱面,
又無禮貌咁(應該半夜+對得耐大陸狗)

排到我果時都語氣差咁叫我拎passport 出黎,
我一拎本BNO出黎班日本妹即刻專業上身,
又笑住講野又好態度,
温柔細心90度全部出曬黎。
我就知本BNO續得正確
不往我用成半年+千幾銀
去荷蘭
全部都當你親人咁
唔知係咪hi大左
你係咪未見過band3學校啲mk 點追住南亞打 塞佢哋個頭入屎坑 倒垃圾佢哋書包
我覺得佢只係想R水吹
係連登唔講得日本同台灣壞話
係咪你個窮遊款太似乞兒?
所以先咁對你?
所以話成世最慘係做黃種人,比支那玩到全世界都憎你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞