(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
武肺果排去supermarket經過賣洗手液個行諗住睇吓入咗貨未,凈係望咗兩眼就比隔離條鬼婆串鳩我係咪諗住賣去中国
試過係倫敦tube俾個流浪漢look嘅醉酒佬鬧fucking Chinese
佢一鬧完就落車
因為Yea thanks 聽起嚟唔係好肯定掛
後生仔被年齡歧視
講法文就懶型
咁講日文係乜
其實歐洲係咪除咗意大利都唔洗點俾tips?
利申唔識
之前歐遊去咗8個國家 奧地利德國都去過 其實都無俾過tips
係羅馬有間餐廳個侍應直接係找俾我嘅錢扣起5歐做tips
自此知道去意大利記得俾tips
我冇問題
懶毒
住左係德國應該會知呢度係一個冇customer service既地方. 同埋有咩錯都係客人既錯
去日本鋸扒,我同廚師講日文,我啲朋友同佢講普通話

結果個廚師永遠畀多舊肉我
東亞病夫
係London 住咗4年 歐遊咗大部份國家都無試過
應該係樓豬生得樣衰乞人憎
1. 起台灣 故宮職員同我用日文打招呼同介紹

2. 起東京食野 老闆問我係唔係Taiwanese
對住啲冇乜惡意純粹攞啲stereotype嚟當話題嗰啲,我會開吓玩笑話we don't eat dogs but we eat snake 再開啲蛇羹俾佢睇
未遇過有惡意嗰啲,不過如果環境夠安全嘅話,好似你咁直屌過去都好撚爽
我去過北歐嗰邊 嗰到啲人好nice 亦都多異性同我接觸 其實個人夠fun都容易傾計 飲下酒大家就frd咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞