(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
其實佢地都分唔到係大劣人定日本仔架啦

有理無理亞洲人樣都ching chong左先
日本仔先最撚慘
住sharehouse遇著閪人都幾慘
係捷克兌換店條友態度勁撚差,兌完我個fd大大聲屌柒佢

其他遇到既人都好nice
Me fishing a dog
Chinese 去邊都當自己係皇帝 大大聲冇禮貌
周街吐痰 亂拋垃圾
要全世界就哂佢地
收銀對住其他鬼大大聲打招呼有講有笑
到我買野就木口木面唔出聲
我主動say hi, 都係唔應
咁你有無defense?

定係繼續做東亞病夫?
我住緊德國可以答番你

係餐廳食飯你要當食緊香港澳牛咁,有一套佢哋嘅規矩

1. 侍應會嚟搵你,Fing手叫人係極不禮貌
2. 落單有兩輪,第一輪係嘢飲、第二輪係食物
3. 如非必要唔好加單
4. 貼士隨心,唔似美國澳洲咁唔畀貼士等同殺人全家

我同意餐飲業態度係差過亞洲。歧視可能有,不過佢哋係好統一咁歧視所有唔講德文既遊客
酉星
張芊蕙你咁都俾人當日本妹?ff少陣
ching 應該勁樣衰
你當咗喺香港咁叫個侍應埋嚟落單咪出事囉
佢地會覺得你好冇禮貌 自然唔會對你好態度
正常佢同你有eye contact就會自動過嚟
另外德國人係特別閪 連local都係咁講
去奧地利玩,喺街畀班10幾歲白人𡃁仔追住,當我日本人,用笑鳩我嘅態度雙手合十講konichiwa
乘尼等巴士有個上左年紀嘅鬼佬向我吐痰(吐唔中),佢以為我日本人,我話我係香港人,佢say晒sorry同我握手
小心俾移民撚屌
佢已經向你吐左痰 你竟然可以無反應
咩意思
試過係維也納餐廳已經比左20% service charges ,唔比隻白鬼tips, 用德文係咁鬧,最後比左5蚊歐羅先走到
你咁都叫presentable???
咪撚又教壞啲細路喇,係人地地方撩交打
琴晚先有人推依條片:
https://lihkg.com/thread/3074296/page/1
男人既話練大隻係有用,至少人地見你大隻啲未必會搵你落手,但唔代表係叫你打交
未遇過
當日自己一個係巴黎,啱啱去完愛情橋落左河邊條路行,迎頭而黎有成十幾個青年(矮到高過我都有),全部望住我同討論之後,帶頭個矮仔fing左下手示意後面ready開始,十幾條友圍住我

開始係度呠次呠次beatbox,唱「Give me one Euro~ do do da do do da do do」
嚇到我仆街之後比左十歐佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞