(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
睇左做踢咗個鬼妹落路軌
應該係Munich ,
好似唔少巴絲打包括我都係喺呢個地方賴嘢
我同事試過同我講最憎啡色人勁癲
起美國俾啲黑鬼叫Jackie Chan
👦🏿: Hey Jackie Chan, Do you know Kung Fu?
🧑:
真人真事
so sweet
有時好難拿捏,唔好彩激嬲真嘅白卡佬有生命危險果時重衰,除非自己本身都ok大隻/抽得,唔係真係安全緊要D
我成日諗,如果真係識kung fu佢地會唔會好impressed
日文N3,雖然講得唔太順,但表達到意思。
唔使再兜啦
日本咁大 乜人都有 遇到都唔奇
不過我個人經驗係99%好人好事
唯一一次係搭電車背囊要孭前面
我朝早孭住個空心背囊(無擺嘢會塌晒嗰種)
覺得唔阻到位就無孭去前面
但被個日本女人好rude咁篤我
示意我孭返去前面
d小寶寶中學都未畢業or20幾歲人都未出過其他國家旅行先咁
去俄羅斯住hostel, 同staff 吹水,
佢好唔鍾意d大陸人, 明明都深夜, 都勁嘈, 講又唔聽

(百年歷史屋隔音唔太好)
試過Munich 有個Airbnb host 又係撚屌,乜柒都屈你整花 / 整爛,叫你賠錢,我屌

好彩淨係住一晚,頭也不回,睬佢有味
On
成日問係唔係星加玻人
明明係中國人
我上左佢哋車 去睇利馬素爾個城市係點
個女人明明都係半個澳洲人
突然問 「聽講你哋食貓狗 係咪真架?」
原來間HB pub 咁西

可能上次我同個uk 白人frd 一齊去,所以正正常常冇乜嘢

睇嚟呢d 地方可以唔洗再去
你勁撚廢
做咩唔即刻除褲俾佢兩個睇證明下
最諷刺係戇鳩連登仔最憎既左膠去到外國係對佢地最好
咪人種問題
邊度?
巴打假膠定靚仔?
我去法國,因為想練法文,所以次次開波用法文問職員,職員毫不猶疑即刻用英文答,萬試萬靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞