(一人幾個)去旅行遇過既Racist野

1001 回覆
741 Like 76 Dislike
行行下街,俾唔識嘅鬼妹無啦啦話j細
咁都理解嘅
大家都見識過試食時香港人嘅閪格
但我係磨菇我都無諗住試食,只係行過
舊嗰啲都好多加裝左
試過喺日本七仔買水,個收銀用日文同我講嘢
去北歐冇乜試過racist
17定18年去上海睇Summer sonic
屌你去攤位買嘢淨係收wechat
唔收人民幣

後尾行去第二檔㗎仔tone講英文,
係咁隊張毛澤東出嚟佢先局收
就係骨子裡鐘意歧視
先要搞咁多去限制
日本人對住鬼佬鬼妹都係講日文㗎啦
清唔識英文?
響疵猁屎時用餐高級餐廳食嘢時順便點啲酒送菜,白人待應問我要大碌的定細碌的,我都唔多飲酒的話細碌的就得喇,佢望吓我條女,然後好誇張地用手勢做個賓周好細嘅手勢話“收到!細碌丫嗎”,我扮睇唔明扮冇嘢。

其實亞洲人碌嘢細我唔會否認,但佢咁做法明玩鳩你我只會覺得佢冇受過教育。
佢講普通話嗰下就應該要直接扮唔識啦
黃皮黑眼=chinese
法國人係態度差既,不過如果你講法文而佢又聽得明,就會好好多
之前有個英國中年阿叔問我同啲支那人我地會唔會食狗
我地即刻話唔會啦
跟住點知佢話其實佢覺得食狗冇問題 食豬食牛都係咁
有陣時見到南亞裔嘅小朋友,嗰種頑皮,真係好難搞
仲以為德國人應該係好有禮貌,好有原則,守時,應該係鬼版日本咁
喺溫哥華搭巴士
用廣東話同個fd傾計
有啲白人後生仔
扮我哋講嘢
然後大笑

🥹🥹
咁你係咪乜都冇做
見到白人就驚驚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞