召集用開Synology NAS嘅巴打

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
冇ds cloud 點備份 手提file?
頭先睇到 你要chmod個/dev/dri 咁non root就用到
但每次reboot個權限都會reset 所以要寫startup script行chmod
https://forums.plex.tv/t/hardware-transcoding-recently-broken-on-synology-ds1019-linuxserver-docker-package/706511/9
一直都想試下最近諗緊220+,多數backup家庭相,想問佢個照片app有冇google分得咁清楚,可唔可以電視播片音樂?
隨便啦 開未
其實就咁用taobao 100幾蚊既2.5Gbps usb lan adapter升級 夠唔夠剪4k🤔
用緊DS 920+, 有無推介2.5 lan 既adapter?
開左 死埋
橫掂呢個po多人d 下次第3個po改下名算數
請問ds418點睇
主要用途:backup raw相,4k片(係街都會開黎睇)
唔該
有adapter 想放 有新
巴打有冇興趣
教你點用埋
明明組2隻10TB佢俾8.6我而家用到7.1剛超過80%佢就彈警告出嚟
Newegg見到WD Red Plus NAS做緊特價
其實同Ironwolf差幾遠?
唔想等到Black Friday咁耐
字幕點整,請指點下
支持新post 改名
咩價位, 可以傾下
同問
我見red plus/pro都係cmr
下次買hdd想分散唔同牌子減風險

一定要小心
見QNAP 出左部同價位既 TS-262C , 用新CPU N4505, AI算力比DS220+強30%. 其實220+ 一般upload相係唔係夠用?
駛唔駛加ram到6GB?

打算等多陣black friday 睇下會唔會再平多少少買返部
多謝巴打回覆. 你解答得好詳細
想問下大家 大陸既電影係邊到會易D搵到資源?
老母想睇 但rarbg搵唔到
你無set downloader?
bazarr自動改名改埋位置 字幕先會搵到
想請教一眾QNAP 用家, 係街到用QuMagie睇返D相會唔會好慢?
我知道其中一個要順既係睇CPU.
唔知如果我買呢部TS-133:
https://www.qnap.com/zh-hk/product/ts-133
QNAP用家覺得會唔會慢呢?
揀錯牌子啦
買部機返去用黎中毒

快照保護對抗 Ransomware
支援強大快照功能,保護您珍貴的數位檔案,更是抵禦勒索軟體威脅的最佳利器。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞