召集用開Synology NAS嘅巴打

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
梗係上
黃金好多間賣線嗰d舖有
WD黃紫藍色幾隻
有得咁樣買?
其實只係d軟纖維拉鏈夾
不過佢造fit俾3.5" HDD所以隻碟擺入去唔會走位
有埋衫褲包住應該好難撞壞,除非海關打開你喼整散晒再周圍掉個case
哦…嗰 d 拉鏈盒,
我以為你話原裝外盒。
好,就試吓
其實就算無盒,自己用bubble紙去包糭咁樣都夠做,hand carry又好寄倉又好都比較難被殺
咁樣隻NAS就可以獨立用盒寄倉,由佢俾人亂掉
想問920可唔可以2個bay攞嚟做offline backup?
冇位放多部機
想問下部陳年QNAP NAS俾deadbolt鎖晒啲FILE 係咪玩完..
本身淨係用黎係屋企睇downlaod既高清片...
其實賴野係咪因為我開左UPnP事?

Thank you ...
好奇問部Qnap有冇連出街
點為止連出街?
有開upnp 同有用佢個qnapcloud...
有冷氣同無冷氣既分別。

之前用 J1500, idle 15W,full operate 好似 45W (唔記得)?

同 418play full operate 25W,
響室溫 32-34 度既地方玩半日,
你就會知有乜分別…
你個人坐響個五十度既野隔離幾個鐘真係無問題?

唔係講緊部機無問題,我對住隻四十幾五十度既 NAS,自己唔郁都熱到標晒汗。

唔記得講,部 NAS 響我坐緊既地方兩呎之後,個位置係通風不良。
電腦主機70-80°C都係咁㗎啦
出風口又唔係吹住塊面
random write嘛 zip完再upload囉
zip左了 只係快左少少
定係zip要落password?
包幾隻harddisk 把鬼咩 又重又大舊
成套賣左佢買過啦
人地好似係要拎data過埋去喎...
不過俾我都係會賣晒成套野,data用2.5" drive拎,或者上雲
正路我都咁做
唔關pw事
Zip完都係慢過upload video?
留名
所以懷疑識自動解壓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞