召集用開Synology NAS嘅巴打

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
應該唔會掛
你點upload? SMB?FTP定web client
web client
個bottleneck應該就係佢
你係upload落photos定純粹upload上NAS?
home下面純粹當file拉落去
試下mount network drive再upload 應該會好啲
變左40ms
thanks
無論咩野開得upnp姐係玩撚完
之前上reddit睇好似有script救
不過data唔重要就完全format佢好過

佢問你有冇port forward
Qnapcloud都關埋佢啦

堅好用,成屋清潔都靠佢同 Dyson。
不過請去 toilet 吹,最好吹完順便沖涼。
巴打用緊個隻係邊到買
美馬賣成500 淘寶平一半
當然係 TB。

舊版(上圖)二百幾,粒電易打柴。

新版(個身圓 d)都係貴少少仲有大電,不過 startup 好慢,比起舊版慢好多秒先去到最大風量。而且把風扇仲有陀螺儀既感覺,如果無特別唔太建議用新版。
如果我唔需要點樣online access D file/data, 淨係想電腦HDD以外make多份COPY做BACKUP, 其實係咪external hdd都搞得點?
用NAS又要買兩隻HDD行RAID好似好重本....電腦隻舊300GB既HDD用左10幾年, 一直冇事但驚佢突然打柴
上圖其實係美馬拎落黎
巴打可不可以分享下你係tb買左邊隻
無問題,今晚比圖。
back up得密嘅話nas方便囉
自動識備份 唔洗理
external 就真係最簡單手動backup一份,成本最平
睇個人需要
深水埗散貨場衣家有一隻舊幾水,吹吸合一嘅睇樣幾好用
其實你唔需要勁大壓真係求其買都得,要大力先搵罐裝壓縮氣體
你個隻是咪awkici
淨吹250人仔 加埋吸500
好似ok

舊時用開呢隻,不過粒電好快打柴

新買呢隻,不過吹力好似無咁好,而且有 d 難操控。
用external HDD 都唔一定要手動既
FreeFileSync 都算方便
幾時先肯出有 2.5Gbps/10Gbps 版本
我都等緊有2.5嘅機款
大家點做offline backup ? 定係靠行raid 算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞