召集用開Synology NAS嘅巴打

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
插隻外置hdd或ssd得唔得?
咁應該都得,但條 RAM 加左無乜用
有冇詳情?
唔該巴打先!
不過佢又可以 hibernate 一兩隻嗰下神奇。
有冇ching知仲有咩docker 好用
宜家有用 pihole同homebridge
如果只係想用synology backup 電話上面嘅相同片
請問最簡單直接要買點樣嘅組合?
用左Qnap 253幾年,最緊壞左,請問換DS720+夠唔夠玩,睇戲聽歌bu多
ds220+ 都夠做,買720+ 不如多少上920+ 有4BAY
聽完巴打你講換咗1621
但好好奇點解幾隻hdd 可以行到250mb/s
我又無加到ram
Temporary位可以裝咁多
你行raid 係幾隻hdd同時read野
咪會快過齋一隻hdd
不過250 mb/s 仲慢過2.5gbe
如果係咁 ds220+都夠,2bay。
420+ 或 220+ 都好夠用,無需要買920的
如果ds920+仲係$3899 ,就呢個抵玩。
9月1月前維持$3899呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞