召集用開Synology NAS嘅巴打

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
係 RSS Download 卡通片,鹹片無得咁做。
Oh
因為我係怕氦氣碟會漏
估唔到出到dsm7,之前卡關停咗好耐
我有隻ds216+II,部mac mini 死之前都用嚟起個xpenology玩下
Thanks
我應該會試等一個方法
以前試過好似得得地,不過我唔知 3622xs 用唔用到 nvme
成功用了放法一,令我部x99 xeon 開到機
未知開唔開到個2 條 nvme
同10Gb Lan ,如ok 會裝曬D HDD 去睇下work ng work
[size=6][red][b]#63311 63311 五毛
好心大家block完就唔好再覆佢

睇嚟要backup 換hdd
請問大家點睇ds1522+
想問一下:
我有兩隻Synology NAS,點樣可以set佢哋同步互sync ? 因為一隻擺屋企,一隻擺喺公司.
新手玩左半年,想問下有冇話用邊款router 好
hyper backup -> rsync single version
你嗰兩隻nas都要出到街先得
Synology Drive (host)
Synology Drive ShareSync (client)
新手留名
ds920播4k mp4 mkv上電視lag
又經常搵唔到字幕 srt ass
已經同名同文件夾
有冇清畀啲建議我
補充 sony電視,不論內置app vlc 之類都有問題
我轉咗用plex
我同你一樣都收到通知出事
都係216+II
你用緊邊隻款嘅碟
toshiba 3tb x2
行quick smart test 又冇事
早幾日先update 完,會唔會software 問題

我係WD 2TB WD20EFRX
依家個NAS淨係開到機
連想開個Hyper Backup都冇得開
睇嚟真係要backup 定
我諗緊轉ssd,同部nas upgrade 上4bay 或以上
本身用緊ds218play 2bay 但只有一個4TB HDD, 可唔可以買個大容量例如10TB 直接插入去抄返d資料過去?
有冇人用synology nas黎做web server?
主要用wordpress
但我遇到啲問題
一個係wordpress update啲外掛時會好易error
二係更新咗dsm後 wordpress直頭連唔到ftp wordpress 下戴更新唔到任何野
我買左zidoo z9x , 好過用咩jellyfish 同plex
之前用1618+,死左機,走左去買Qnap
有啲後悔,好想返轉頭,但佢得新機1522…..
nplayer 播唔播到iso?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞