自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
不過個人而言laptop keyboard打機唔舒服
算唔算gaming laptop劣勢?
定純粹我問題
啲空白位置唔同
me 就 7年鳥
咪撚借機晒命啦 唔係好巴閉架咋
鬼叫佢死攬住舊垃圾Cleartype
英文多垂直筆畫都話
中文多橫筆用佢render啲字效果極差
乜撚嘢借機曬命呀,唔夠人講,好嬲呀
三星手機有一期 note 9 note8 年代 銀城都系即日整
依家無了
又搵交拗,屌你
leading edge同時夠穩定,之前都用過pop,但自從某次update彎咗之後就跳咗用fedora,用咗兩三年冇事冇幹就繼續用落去。

有諗過轉arch但聽聞太bleeding做嘢機唔敢咁搏所以繼續stay喺fedora
你自己燥底又賴人邊有人同你坳
獨顯機唔耐用 多隻香爐多樣野壞
特別gaming 機多數台廠 造工設計奇差
呢到好似可以屌Apple而唔可以屌M$
windows機開docx走位都係用家問題唔關M$事
我公司用windows機架,耐唔耐D客send份docx嚟一開走位
咁我下次都識做即刻打去屌柒個客send份docx走撚哂位先
同desktop比係劣少少,但desktop唔可以拎來拎去。個重點都係portability
粒乳頭 trackpoint 用過真係番唔到轉頭
無就得啦,以後唔好喇
仲有查字典好方便
三隻手指輕按就出解釋
冇佢都唔知點睇文
仲有字典app
質素真係一流
睇你邊方面,working Thinkpad屌打
我就係要用黎行VM
見到又多ms問題,又有 VM bug
睇黎唔啱我了
十年前mac版office成日都炒粉,走位係經常發生
而家M$出左365之後好左好多少左好多古怪問題
其實點解唔可以兩部都有?功能唔同各有市場
根本無需要搞到零和遊戲
利申mbp14+xps13 9310+3080ti PC買晒
有需要嘅 儲多兩個錢買晒佢囉
成個 post 都有問題
真心覺得樓主行出去商業世界睇下,金融個邊有幾多人會拎部 MacBook 用 拎出去見客,玩自己定玩過個客

而家硬件冇咩人理,特別係 type C 可以差電邊使理太多電量,呢幾年商場最 hit 係 surface 系列,出去 present 可以話一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞