自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
GeForce Now
一樣,pop up完唔係話灣,但有bug,上網慢左好多,想轉番去manjaro或者試用fedora。
不過開箱即用體驗pop真係無得輸,特別係laptop支援。
應該未用過人講佢又講
玩槍game, 即時戰略game,生存game 同Dota game鐘意用返手提電腦玩
分別就係mac brew install 到嘅嘢windows 要搞半粒鐘先掂
覺得用mac機唔會中毒既人真係好撚on9
小朋友才做選擇
下個月有新款 唔知幾時先有現貨
打機都唔比人打 削足就履?
唔比人娛樂,我純計生產力,非創作傳媒人點解要用mac,Microsoft office 有無可取代的地位。

可能大學生用mac 都滿足到既,但番工同事send 份複雜d 又或者要你用advanced function edit documents,你部mac 就呆撚左係度,咪又係要番office 做野。

同埋一般公司都係用win機,我windows connect Windows點都好過mac
玩親咩game都好
都係冇macos
真心鳩
YouTuber成日要剪片咪吹MacBook幾好用囉
實際上係打機嘅人多過剪片嘅人

我有大學同學去英國讀書,買部MacBook過去,想玩啲懷舊低需求嘅game都玩唔到
例如呢
有咩問題冇人話打機一定係用嚟玩3A大作

舊同學去英國讀書,想玩啲懷舊低需求嘅game都玩唔到
我條女咪係
學生哥邊有錢買多部PC係屋企打機?都係一機多用嫁啦,文書我不如用ipad
不嬲都係send一份clean version .doc 再加一份pdf睇markup架啦 識唔識架
點解巴打講嘢又口語又書面語
正常,ThinkPad 個維修服務真係做得好好,而且公司大量採購嘅折扣亦大
Window laptop 唔知點解用過部部機D電都係倒水咁,Macbook pro 完全冇呢個問題
依家買m1 mba 會唔會蠢左 6月會唔會出新一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞