自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
巴打R點出事法?
想intel mac 轉M1
工程用 mac都痴線
0軟件用到a
Autocad for Mac 好似閹版黎 無記錯既話
我換都買m1 max or ultra
點知會推唔郁<<
粒U放得落MacBook Air 喎,無風扇喎,正常人都估到係咩class嘅CPU啦嘛 定你直必腸以為科技進步到MacBook Air都可以夠剪4K搵食同埋唔睇benchmark就買機,你搵食定乞食
人地又冇講打咩 打下Lol cs 洗撚開電腦打
拎出黎都覺得自己高級左
自信心返晒黎
那怕你只係開個chrome出黎上網
其他90%application你用唔着
另外你平時用開嘅又可能裝唔到
但都物超所值一路用一路J出血
其他女見到用macbook都出晒水
Autocad根本係入門software,一到calculation 就冇Mac份
因為根本就無
2k p3 Mon , SSD , cpu ,造工 ,電量 , ~1.3kg

賣7k
我買枱機
同價位windows 順連mon
我講緊係m1 伏 唔係notebook 問題
上邊都講埋要用得順就買m1pro 唔好買m1
就係咁
M1佢自己本身吹大咗 呢個係重點
但M1pro 我接受
下 你自己讀下樓主TITLE
粒u放落枱機
想串人做下功課先
咁很嚴重,你講係Ae同pr會出現呢個情況?
呢個真係問,有咩工件軟件係mac冇,而且係critical
我用開mac, 有咩都直接search XXX For Mac,唔知有咩係佢冇得用而有需要用
Thinkpad X1 Carbon
未出都一直係
laptop之中只有thinkpad有機會有得鬥
dell xps
電莖laptop定位咪市場定位囉
有需求自然有產品
咁撚簡單

呢個世界打機嘅人多定剪片嘅人多
撚有咁多片剪咩
淨port macbook 已經無可能做商用機啦
無type a 無lan頭 無hdmi 無vga
好彩新機有返sd 卡
唔打機+夠budget 真係macbook玩曬
講咗落effect播播下就會
其他software都係
不如你真係用下先
就唔洗再咁討論
唔係講笑 電莖laptop剪片都唔錯
古代人
事實係
但會快啲打柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞