自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
下你文盲嫁?我寫到明人地用兩部黎試,你邊隻字見到我話我用晒兩部黎試?
Intel mac應該係體驗最差個個嚟
你唔好衝出黎柒啦
要一部過嘅話,有得揀咩
個體驗點都好過做工程師玩黑蘋果啦
原來玩模型可以係social 打機就唔叫 social ,龍門任你搬,毒撚
小弟屋企有desktop
但係之前都買咗部ROG G14
用嚟跑ubuntu + Windows雙系統
根本diu屠同價macbook

淨係兼容性同可調教兩樣已經贏咗apple機
懷疑話gaming laptop大部夾樣衰嗰啲坐咗好耐
依家啲gaming laptop用佢哋嘅高性能開始行全方位路線 個樣正常咗好多

唔係部部嘅都要有粒生果係後面先代表pro
不過同香港人講IT真係嘥氣
最撚好笑係玩模型走去笑人打機毒撚
玩模型玩到咁有優越感
windows轉mac有d野要適應,唔係人人都想學習
https://www.youtube.com/watch?v=MMzDxYWCQT4
講緊年尾
G14 係一部好機.. 不過屌唔屌打就見人見智
不過香港買G14個價真係比狗食
D 人覺得有粒生果先會高人一等
唔拎出街點解要買laptop
果陣酸味….

講真,我就真係冇聽講有人覺自己用乜乜電腦會高人一等

LAPTOP 一部先最貴先幾萬蚊.. 何來嘅優越感
酸味?買唔起就話酸姐,係上面班ifandog 盲撐咪屌囉,又話得天下又講到天下第一咁,踩其他機黎捧高自己,人唔笑狗都吠
其實我用咗咁耐Apple嘢
又有Windows/Android/其他非Apple嘢
我冇覺得用Apple特別高人一等
完全唔知呢啲指控邊度走出嚟
因為就算只係屋企入面用
都可以分拎出廳/番睡房用
細部,好多人就咁放係枱無desktop
求心理陰影面積....
唔係唔得既,不過要熟cross compile。即係揾自己笨
買MacBook真係on9
IPad都叫有支筆寫下嘢方便啲
香港買嘅電子產品十有八九都俾代理/炒價食到傻
無做好功課好易瀨嘢
都難怪啲人會鍾意買蘋果

利申部G14水貨嚟 叫frd幫手係美國買
方便啲 同埋有時都會攞出去用
屋企無咁多位得罪曬各位師兄
Foxy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞