自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
Music production好多人用mac
剪片唔會用m1
問下行家就知
利伸:受害者
Solidworks 呢啲鬼用到,咪同我講要裝返Windows嗰啲鳩野
唔熟媒體創作 咁mac機咪連打飛機都予
programmer用x86 linux啦,用m1玩自己咩。你話寫ios app就m1啫,generic coding用arm機?
Thinkpad 好明顯銷量高,耐用度高
真係有走咩,冇試過喎
用M1 pro 或以上
M1 pro 緊
舒服好多
價錢都舒服好多
唔係講緊AutoCAD咩
你咩autocad?soildworks, Sap2000, FEA, CFD冇一個support MacOS
因為gaming latop要叉電
粒小紅點係設計嚟等你一路打字一路郁cursor都唔駛移動手臂
樓主去睇睇咩叫workstation Laptop 再講M1,小巫見大巫
用緊fedora
咁你想點撚樣?
電例外 新機內置電
用幾年逼課金
2015年t系 用到依家 i5 換pcie ssd 昇上win11
有氣有力
MacOS打機又唔得,做嘢又唔夠人哋勁,係得剪片同色彩比較好
究竟有幾多人真係要用自己錢買laptop嚟辦公用office 咁可憐

返工用windows
屋企用Mac業餘執相+上網
出trip帶埋部desktop去?
我地讀archi每人就係拎住部gaming laptop來往studio 我用razer算輕啲
大佬,你都要睇吓佢用緊咩又i7 h or i9, 又3070 graphic card,仲要得1.8kg ,真係算係咁
認同前面2句
mac 珍系 ifun 專用上網機
Pro係指M1 pro定macbook pro?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞