自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
希望m2既續航力再好d
講office走位應該係古代人,Google doc/chrome os 同office suit既走位仲嚴重了我依家公司mac m1 同window 7 2邊用都未見走位
macbook只係剪片神器,
咩software都唔用 用chromebook 唔好? 又平
好正可以直接delete page同content
簽名、highlight、加字好撚方便
你好彩未見到啫,雖則我都未,但真係會走位
唔講word, mac 版excel 都出名垃圾
macro, vba 都有機會用唔到

得我就唔使買多部laptop for office use 啦
Macbook 裝埋window 雙system 係一個好選擇麻?
講功能,mac excel真係食屎都唔明vba咁都做唔到
有時個廳多人想上返房打機
有時又想出廳同屋企人一齊玩
Laptop打機真係有需求
呢個年代thinkpad紅點唔係好多人識點解好用
尤其是IT狗出去做嘢就知
好多時候走來走去冇地方放低部電腦
紅點可以輕鬆單手用唔使掃來掃去
ifun 講到好勁
點個連三大既車尾登都見唔到
你見呢d post變左做月經post就知咩事
我到而家pages 轉doc 都會走位
或者圖片底下多左奇怪顏色
好煩
虛擬化果d silicone 芯片太新唔係好多app support 定係我唔識用唔知
絕對認同, 打唔打交係一回事, 好唔好打係另一回事, 係必時之需
以佢呢個價,其實好正。
缺點就。。。。因為我唔打機,所以無乜缺點。
係, 好似碟仙咁, 來去自如
我覺得出咗M1後,所以Mac的色域無得轉去adobe RGB已是敗筆,起碼intel時期都有得自己去轉
你呢個形容一流
電腦除左打機無其他用途?on9
如果有得用laptop一部搞掂唔好咩?
你見macbook俾人買斷貨就知
最撚封閉就係佢個腦
你用開咩電腦都唔使叉電?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞