自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
你點知我無用?你住喺我屋企?
on9 既windows update 真係極浪費時間
無興趣所以唔打機
會唔會係你唔明呀毒撚
ifan 真係痴撚線
你真係用咗再講
簡單啲上YouTube 學整字effect
整十零個layer 落drop shadow 彈嚟彈去
條片用1/4 run 2分鐘順嘅我話你叻
win 狗惡撚到 整咩project都要同你講左先叫有整 你咪繼續攬住張 3090 打飛機囉 關我撚事
都on99
而家根本無一部windows laptop under 8000 可以同macbook air 有可比性
Ching
我仲等緊你拎macbook市佔10%以上, 已取得laptop天下嘅資料啊
條賤種idog 啞撚左
有病
我講緊m1吖
睇清楚啦
對人唔對事
上邊都講緊我用緊m1pro
ifan 真係好癲
錯唔可以講要收埋佢
原來好耐無打機叫做唔打機,
打機就係毒撚,開始人身攻擊
係咪毒撚原來係睇一個人打唔打機黎介定
你不如縮番入你老母個閪入面唔好出黎柒啦
用家角度講
其實佢用intel嗰陣用過就好似屌過騾仔閪咁
番唔到轉頭

不過嬲佢個macos越黎越大食
我部2017 15" MBP 16GB Ram都成日唔夠要跌落swap
好撚戇鳩

未用過M1/M1 pro
但我覺得情況唔會有乜改善
無啦啦硬件台成地idog
死返手機台啦
macOS應該有同AD差唔多嘅嘢?
冇嘅話啲account點搞
又block 一隻on9 gamer 毒撚
家醜不出外傳
別給排果勢力遞刀子
笑撚左文書YouTube idog 狗
打機除外
打機同砌模型, 邊樣毒撚d
M1名過於實吹大咗
M1 pro還好
M1 max 未用過暫時
16gb ram夠唔夠用就見人見智
但可以講嘅係普通文書用m1+16gbram係絕對冇問題
但用得再勁啲嘅話轉m1 pro
唔好曬錢買m1
好撚癲.. 拎M1 (非Pro) 嚟同 3080 比

張卡已經貴過你成部機
打機一定打啲好食效能嘅game?
要去register Apple Business Manager, 再係ABM 入邊federated 公司個AAD, 再係AD sync 去ABM 生個managed Apple ID 出黎, 再派俾user. 仲要assign MDM 黎派policy. 你諗下有幾多間公司既IT 會鐘意呢件野
IT 唔鍾意還IT 唔鍾意..
公司鍾意.. 你有Say 咩
agger

當我部MBP 打柴/要換時
我諗我只會再換MBP

Ram嗰方面
老實依家啲APP同個OS都係衰
最估唔到係MS office + team真係食Ram食到嘔
呢樣係MS 問題,唔關apple 事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞