自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
WINRAR
我諗講緊話用M1剪片嘅應該都係講緊M1Pro …
認真講剪片嘅$16000 袋底MPB真係冇咩對手
連登仔會同你講即刻跛不了
建議睇下上面條link
用左AERO 15做比較
個moon 仲要係15唔係13, 13剪片睇到眼都殘
全民剪片你識條春咩
講唔過咪block , ifandog 常態
…. 巴打.. 我都費事浪費時間同你拗..
你覺得AERO15 好D 嘅就去買啦

做呢行嘅 明嘅就會明
同價位
32gb Ram vs 16gb Ram
RTX 3070 , M1內顯同佢差十條街
1TB SSD
仲要可以用黎打機,
M1 拎黎去starfuck睇YouTube扮下文青算啦

根本係買logo 多過實用性
有無人知幾時會出新macbook
人地拎晒兩部黎試
你係咪兩部都試過先
Save as word excel ppt file咪得
其實無影響
第一,你片入面果部係MBP13” 邊度同價位?係比都同MBP14” 比啦? M1 同M1Pro 又一樣?

第二,1年前嘅PremierePro 係咩Version ? 所謂嘅Native M1 係笑話就係人都知

第三,AERO15的確係一部好機,不過用得Laptop 就係要流動性,AERO15 唔插電係完全唔見得人,無論性能定續航。買部Laptop 出街仲下下要拖著牛龜咁大火牛周圍搵插頭?

都仲未計機身發熱、風扇噪音…. 你用落手就知世事唔係咁完美…

唔係話邊部屌打邊部.. XPS, ZENBOOK 我都有用..
不過剪片執相,同價位MBP14,16 個體驗真係好好多
唔識講
但macbook成個使用體驗就係舒服,明既就明
無錯
一部macbook 就咁拎住個sleeve 出街就得,完全唔使諗要帶埋火牛
你講到你兩部都有用咁
佢之後會話自己有ga la

文書機首選

加隻24‘ Mon 無撚敵

利申:打機用PC
平時window copy完野right click可以paste format
Mac機做唔到 落過蘋果問條友都話無
剪片執相用mac,office 打機用win
要兩溝,唔介意用落差d,又唔怕舊,買返intel mac
要極緻體驗,比錢買兩部啦
有ga wor
我而家無macbook 係身,印象中同windows word 一樣,paste 完之後cursor 附近可以開個pulldown menu,有得揀paste format
另外你兩隻手指click track pad 都會出到個pulldown menu

https://www.youtube.com/watch?v=PoRX4T9sgxM
6:43
因為嗰啲Apple hater 例牌見到人話用Mac或者iPhone就有理冇理屌咗先算

嗰啲人不如直接講句「蘋果是原罪」
我見唔到!!!!仲上過幾次睇實物都搵唔到,搞到我唔敢人手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞