自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
6月係咪有機出新macbook air
佢仲超緊粒Core 2 Duo E5200
講漏左一樣, mac機可以用多年, 但 pc用用下又要upgrade os, 轉完變成另一部機,
點先可以用到lag
一出即買用左年半,真係未試過覺得lag;
反而部desktop上左Windows11,個fTPM bug真係lag L到爆
袋底air 出咁耐用到呢家 日日返工都用緊
好開心
呢個世代仲有人覺得打機=毒撚都幾過癮
m1 係咪令隻ssd好易打柴
你係咪少用table, 對齊果d
唔好話走位,字型都成日display 出黎有少少唔同

利申成日幫條女執返佢Mac office 365 format 走樣既word

再利申大家都用latest office 365 無裝過任何字型

移位好多時係冇用本身d style功能先出現
例如用轉font size當headline,隔多一行當spacing

用返原本功能正正經經執好個格式通常唔會出事
快極都唔會係第一樣死
依家買左i9超鳥
清你幾年無用電腦
建議睇吓心理醫生
true
有啲後悔唔買16gb ram
隻SSD開始唔夠位就會lag,睇黎要買隻外置hdd搞搞佢
mac機襟用係真,我手頭上部macbook 2012到而家仲係好順
yes, 但買Mac野有一個秘技...
文書既話哩個價位無撚敵
代價係重到閪咁 風扇又嘈
M1 MBA & 11” iPad Pro 都係好野黎
個OS 岩用咪係, 普遍用家黎講的確係既
搵緊出唔出部
平時都係寫下google doc 同 打下code

不過又驚佢個速成唔係windows咁排位打唔慣
同咪電量係咪真係咁耐用?
office 365 好似冇走過位
但個app到而家都唔好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞