自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
mac mini
macbook air
同等performance有咩機平過佢地
仲未計edu
IT狗唔計啦 咁低賤
尤其而家好多都係上傳雲端,用唔同電腦你改下我改下之後改極都錯
最新office 365已經無走位,update下先啦
我MacBook都用過兩代,但係而家真係想轉返window ,好多軟件都用唔到冇Mac version
其實而家trackpad已經好好用,手感又順手,粒紅點真係可以退休
講緊MacOS仲itunes
最麻煩software support 有啲program 真係windows 版only m1 仲要裝 parallel 更加反智
365玩到上cloud啦,仲講唔同system會走位
人云亦云
如果畫圖/ps個啲
洗唔洗買多個mon嚟睇野
怕本身個mon太細...
走到仆街喎

影得有啲蒙sor
點解唔可以用laptop打機
仲以為係十幾年前laptop淨係做到文書嘢?
定係你個世界淨係得macbook?
而家連linux都打到機喇
有時出trip / 留學生要部laptop打機真係好緊要
好多人用黎做枱機駁大moon 其實會唔會傷機
咁你要啲野係windows 正路就買返win 機

如果你係貪神之touchpad 加神級電量
咪照裝返windows
你試下開一部windows機,然後開佢store font嘅個個folder,copy落mac 機到install 如果本身係opentype嘅就可以load到同平時一樣
移民去大英祖國
而家新果d Windows laptop 好似幾好
Rog G14 又打到機電量又唔差
連登仔識得負評但冇人識答我
紅點已經過時啦
我夠知成堆電競Laptop啦,
但完全唔知佢定位係咩,打機咁講求效能一定係枱機,更加唔洗講擴展性、upgrade空間枱機一定多好多。

Laplop優勢應該係便攜、唔洗準備moon,點解要攞黎打機? 個鍵盤段落感咁短手感又差,moon又細,又唔係電競選手要隨時隨地練手。

我會理解啲人帶埋部macbook去唔同地方剪片,
但唔會理解到啲人帶埋部電競notebook周圍打機囉
無神神打乜鳩機...返工返學打機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞