自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
用咩機都好拗

慳返口水慳返啖氣,夠賺錢買多部MBP / XPS
講真我完全唔明單機game 有咩咁好玩
做左d on9 野都係得自己笑,又浪費明明可以同人social 既時間
而家除左switch 無乜單機多p game 真係無咩興趣去打機
其實就係兩部都有
仲要唔止一部係幾部

只係有一班未用過MacOS既人係度嘈
Sorry
Desktop 都係
屋企部Mac Studio超正
珍, 不嬲都係邊部就手就用邊部
我成日喺dc搵啲台灣妹玩lol aram,玩極都唔厭
MacOS device 連AD 都join 唔到, 唔好講有幾多公司會鐘意用佢, personal user 同 corporate user 跟本兩樣野黎.
你又閱讀理解U
明明係班on9仔彈出嚟鳩up Laptop係Macbook嘅天下先
market share唔好話10%都唔知有冇, 當佢10年之後升夠20%
咪又係小眾嘢, 邊度天下啊睇過?
咁又唔好咁講
IB都用緊MB同iPhone
我唔享受唔係喺正隔離打機嘅感覺,所以好耐無打機
library/tooling問題多過講緊x86/arm本質嘅分別。

如果你用到嗰隻library係open-source可以recompile返arm緊係冇問題啦。但有啲剩target x86嘅closed source或者好多x86 lib dependency嘅library點搞先?唔用可以係一個選擇來嘅,但個選擇未細咗囉。
有圖表有數據中伏都好正常
你用嚟執啲相仔就算啦
俾盡你咪3百零mb 一張
洗落animation 咩
秒,即刻潛撚番入佢老母個西到
做野大部份時間唔可以send pdf檔溝通
一定係doc檔
Ching
我仲等緊你拎macbook市佔10%以上, 已取得laptop天下嘅資料啊

不如回應下10%
定唔夠膽回應
好撚多erp係自家整 條友撚識咩
都講咗
以前我用iMac 都冇咁大獲
起碼有得轉下spec
再加上佢有數據吹咁大
估到出伏嘢就唔會中伏啦
又冇得轉m1 pro u
跟本m1 就係伏
冇乜值得討論
利伸:而家用緊MacBook pro
普通用家要買M1 但未有15.6 吋...
你話係咪係囉
冇整過扮專家
真係好撚癲
個個整咩都要話你知 你邊位
打機一定係單機game
你都戇尻尻
同朋友打機唔叫Social?
唔好暴露你智商好無
仲有到底你係唔打機定無咩興趣打機,
屌你一時一樣
當全部香港人設計師
冇講過要你講
話你冇咁用過係到鳩吹啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞