自從 Apple M1 出左之後,Laptop係咪就係 Macbook嘅天下啦?

806 回覆
666 Like 199 Dislike
依樣野 我小學 win 2000 yahoo 字典 都已經好過出過同類既野
好似
openBSD

仲可以俾男仔學吓點玩女仔粒豆豆
新得黎足夠穩定真係 fedora 既最大吸引力之一
利申office枱頭主力用 fedora
另外有部舊既macbook pro(late 2012款) dual boot 緊最新既 macos 同 fedora
但3070、3080 一唔插電就殘血
個火牛又牛龜咁大
打機嘅時候又響到行一行

利伸:由ROG 轉返MacBook出街 + Desktop打機
呀叔
通常公司出錢買
仲有copy and paste
iPhone iPad Macbook 全部互通
好方便
當你要用R就知出事
好多package得x86
裝Linux都冇用
打錯字母 推2下粒乳頭就去返前面改
改改下野 先scroll 落去 用粒野又掃落去
唔洗on99咁拎起隻手 隻手掂住kb做晒所有野
懶人機
小朋友先掛住打機
邊間公司會買mac
拎左專利,冇人抄到
金融界 Thinkpad 真係玩足咁多年,呢幾年 surface 系列先見到下尾燈
Apple
Surface 個工業質素真係好高,可惜一啲都唔耐用,spec永遠都係差少少

牛b死鳥 裝windows
純剪接緊係開心
用aftereffect lag 到仆街
而家仲有幾多會純剪
背後故事令人暖心
MacBook Pro 粒u 係 M1 pro
公司機唔 care 啦
每兩年轉一次機,佢賣點係做 present 一流
同 pixel 一樣,唔使 top spec 而賣原廠 support

不過我識人同自己部 surface 都算幾襟用,幾年貨仔都仲得
surface 我都有部5代 唔得 牙石代工
造工似玩具
我公司9成同事用緊mac 機
同建議唔好聽frd講
自己用一次就知咩料
唔好唔識充大頭鬼
之前好想買surface book , 貪佢個外型,同埋分離設計,不過好多人都係有小問題出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞