重口味古人筆記

1001 回覆
1162 Like 13 Dislike
push
好正皮已正

多謝johnny
兩三年無睇文言差哂 剩係解到一半
姑仔逼姦不遂 [4]

烈女某氏,婁門 [1] 外人。父母早喪,祖母為結婚於城中某姓為養媳。翁已前卒,姑素不謹,與郝 [2] 某淫,女年十八,頗有姿,又强女與郝淫,女不從。夫業織,本他姓子。姑欲逐其子,以女適郝。女自縊死,姑與郝賄里保寢其事。臬司 [3] 某聞其事,檢驗得實,姑與郝咸置於法,吳民稱快焉。道光十八年事。

[1]婁門:蘇州地名
[2] 郝:廣東話讀「確」
[3] 臬司:即按察使,類似流動既法官。詳情:https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%8C%89%E5%AF%9F%E4%BD%BF
[4] 個標題我起既

---清 馮桂芬《(同治)蘇州府志》卷一百二十一
烈女阿邊個,鄉下喺婁門外,即係鄉下人啦。一早就死哂老豆老母,阿嫲求其將佢嫁入城做童養媳,諗住過得好啲啦。點知嫁到過去,原來兩家人都專剋老豆老母,佢老爺又一早死埋。淨返個姑仔係淫婦黎,係阿郝SP。阿烈女年方十八,扑扑脆,嫁畀個小朋友又無得開苞,好慘。姑仔咪逼佢同阿郝屌,享受做姦夫淫婦既快感囉,3P喎,你想唔想先?咁又唔係條條女都係雞黎既,至少烈女就唔係啦。

烈女夫家係做織布既,本身都係外地人黎。姑仔想趕走佢阿哥個仔,將烈女隻豬畀阿郝。烈女好野阿,索性吊頸死,真係傻豬黎,可能阿郝中意姦屍呢?總之最後姑仔同阿郝想賄賂附近啲鄉長里長,唔好搞大件事。不過天網恢恢,件事被按察使知道,查明屬實,姑仔同阿郝咪可以喺地府地久天長地相姦下去囉。道光十八年既事,堅料黎。

兔仔你出沒時間好難捉摸
我改左新名。壽桃牌喇沙實在太好食,忍唔住日日食,誠意向大家推介
我改左新名。壽桃牌喇沙實在太好食,忍唔住日日食,誠意向大家推介

花心

花心

pish
Strong post lm

花心

食左你

兔仔你出沒時間好難捉摸

有新野
push
等下啦,讀書要時間嘛
再輕輕一推
淫亂

唐太宗納弟妃、髙宗收父妾、元宗奪子婦。宫闈不正,已爲千古所譏。更有荒淫不道之甚者則北燕劉守光、前趙劉粲烝諸母,宋廢帝納諸姑、淫女兄。西魏孝武從妹不嫁者三。後梁朱温子婦入侍者。八閩王延鈞立父婢陳金鳯爲后,延鈞子昱卽立父婢李春燕爲后。至金主亮,殺宗族百五十人,盡納其婦。於從姊妹,亦然淫亂。至此世豈復有天日耶。

若北齊高洋,使婦女亂交於前。南漢劉玢觀男女裸逐為樂;劉晟殺兄弟十二人,納其女於後宮。率皆禽獸之行無足責矣。

---清 黄鈞宰《金壼七墨》金壺浪墨卷七
故事實在太精彩,畀大家期待到星期六日
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞