重口味古人筆記

1001 回覆
1162 Like 13 Dislike
還返法比巴打條數。

又話說飛機巴打課金供養我,其實係同我買左兩本書。

好快我會有新書睇,大家又會有新文睇。大家記住祝飛機巴打打丁順暢。
輕輕一推

真乖,封你做兔兒神,專管人間hehe事

咁你係咪要俾我跟入廁所目及屎忽

我屎忽仲係處,唔好
還返法比巴打條數。

好快我會有新書睇,大家又會有新文睇。大家記住祝飛機巴打打丁順暢。

還返法比巴打條數。

癡線,點解我d正皮會多過成人台個港女回憶post
今晚盡量出埋啲hehe佢。星期六要陪個女人睇牙
Pish
喱篇係承接#319 〈兔兒神〉既

〈契兄弟〉

閩人酷重男色,無論貴賤妍媸,各以其類相結。長者爲契兄,少者爲契弟。其兄入弟家,父母撫愛如壻。弟後日生計及娶妻諸費,俱取辦於契兄。其相愛者,年過而立,尚寢處如伉儷。至有他淫而告訐者,名曰㚻奸 [1]。㚻字不見韻書,蓋閩人所自撰。其昵厚不得遂意者,或相抱繫溺波中,亦時時有之,此不過年貌相若者。

耳近乃有稱契兒者,則壯夫好淫,輒以多貲聚姿首韶秀者,與講衾裯之。好以父自居,列諸少年於子舍,最[2]為逆亂之。尤聞其事,肇於海寇云:大海中,禁婦人,在師中有之,輒遭覆溺,故以男寵代之,而酋豪則遂稱契父。因思孫恩 [3]在晉,以諸妓妾隨軍,豈海神好尚,亦隨今古變改耶。

明 沈德符《萬曆野獲編》補遺卷四

[1] 㚻奸:博大精深的兩個字。在契兄弟關係中,若有一方變心,稱為「㚻奸」。https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%B8%A1%E5%A5%B8
[2] 最為逆亂之:最、聚係通假字。即係聚埋一班少男玩hehe。
[3] 孫恩:自己睇。https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AD%AB%E6%81%A9
喱篇係承接#319 〈兔兒神〉既

〈契兄弟〉

閩人酷重男色,無論貴賤妍媸,各以其類相結。長者爲契兄,少者爲契弟。其兄入弟家,父母撫愛如壻。弟後日生計及娶妻諸費,俱取辦於契兄。其相愛者,年過而立,尚寢處如伉儷。至有他淫而告訐者,名曰㚻奸 [1]。㚻字不見韻書,蓋閩人所自撰。其昵厚不得遂意者,或相抱繫溺波中,亦時時有之,此不過年貌相若者。

耳近乃有稱契兒者,則壯夫好淫,輒以多貲聚姿首韶秀者,與講衾裯之。好以父自居,列諸少年於子舍,最[2]為逆亂之。尤聞其事,肇於海寇云:大海中,禁婦人,在師中有之,輒遭覆溺,故以男寵代之,而酋豪則遂稱契父。因思孫恩 [3]在晉,以諸妓妾隨軍,豈海神好尚,亦隨今古變改耶。

明 沈德符《萬曆野獲編》補遺卷四

[1] 㚻奸:博大精深的兩個字。在契兄弟關係中,若有一方變心,稱為「㚻奸」。https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%B8%A1%E5%A5%B8
[2] 最為逆亂之:最、聚係通假字。即係聚埋一班少男玩hehe。
[3] 孫恩:自己睇。https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AD%AB%E6%81%A9

福建、浙江班人,中意hehe。無論你係有錢定窮撚、男神定柒頭,只要傾得埋就可以啪。大既叫契哥,細既做契弟。契哥去契弟屋企,契弟老豆老母會當契哥係女婿咁看待。他日契弟既生活費同娶老婆既錢,全部都係契哥包辦。想知點解?

哈利,如果係真愛既,過左三十歲,佢地仲會一齊瞓,好似兩公婆咁。直至其中一方變心,福建人叫哩種人做㚻奸。㚻字你睇韻書搵唔到架,大概係福建人自創既。又有啲親昵又感情深厚既,如果愛情既路上遇到阻礙,仲會浪漫到攬住一齊跳海。哩啲事成日都有架。以上講既係年紀相約既hehe。

近排又聽到話咩契仔,即係啲成年人,用錢黎收買未成年少男,話缺乏安全感,要人同佢一齊瞓。哩啲人中意自稱爸爸,成日安排啲少年住自己屋企,聚埋一齊玩群P 。聽講哩味野,係由班海寇帶起既。以前大海行軍,唔可以有女人,一有架船就會沉,所以就搵男人代替囉,而啲大佬就叫做契父。屌,晉代孫恩打仗,咪又係帶住一堆妓妾做肉便器,又唔見佢沉?唔同去到明代海神先突然中意hehe咩?

好鬼搞笑呀個post 巴打繼續努力

其實hehe又有咩好怕喎
喱篇同樣係承接#319 〈兔兒神〉既

〈傲嬌受.齊景公〉[4]

景公蓋姣,有羽人視景公僭者。
公謂左右曰:「問之,何視寡人之僭也?」
羽人對曰:「言亦死,而不言亦死,竊姣公也。」
公曰:「合色寡人也?殺之!」
晏子不時而入,見曰:「蓋聞君有所怒羽人。」
公曰:「然。色寡人,故將殺之。」
晏子對曰:「嬰聞拒欲不道,惡愛不祥,雖使色君,于法不宜殺也。」
公曰:「惡然乎!若使沐浴,寡人將使抱背。」

[1] 姣:樣靚。所以話人姣,即係話人靚。如果聽到港女鬧人姣,即係佢妒忌人靚。
[2] 羽人:官名。字典話:周代設置,掌按時徵鳥羽的事。斷估係收集羽毛既官,唔肯定。
[3] 僭:不敬。何視寡人之僭也:做咩望我望得咁不敬。
[4] 實在太欣賞自己喱個標題,忍唔住想話畀大家知

--- 晏子春秋.外篇下.景公欲誅羽人晏子以為法不宜殺
喱篇同樣係承接#319 〈兔兒神〉既

〈傲嬌受.齊景公〉[4]

景公蓋姣,有羽人視景公僭者。
公謂左右曰:「問之,何視寡人之僭也?」
羽人對曰:「言亦死,而不言亦死,竊姣公也。」
公曰:「合色寡人也?殺之!」
晏子不時而入,見曰:「蓋聞君有所怒羽人。」
公曰:「然。色寡人,故將殺之。」
晏子對曰:「嬰聞拒欲不道,惡愛不祥,雖使色君,于法不宜殺也。」
公曰:「惡然乎!若使沐浴,寡人將使抱背。」

[1] 姣:樣靚。所以話人姣,即係話人靚。如果聽到港女鬧人姣,即係佢妒忌人靚。
[2] 羽人:官名。字典話:周代設置,掌按時徵鳥羽的事。斷估係收集羽毛既官,唔肯定。
[3] 僭:不敬。何視寡人之僭也:做咩望我望得咁不敬。
[4] 實在太欣賞自己喱個標題,忍唔住想話畀大家知

--- 晏子春秋.外篇下.景公欲誅羽人晏子以為法不宜殺

齊景公好靚仔,某日有個羽人小官,兜口兜面望住景公,咁係不敬之罪黎。
景公就港女上身,同啲跟班講:「挑那媽,問條仆街做咩望我!」

羽人答:「講又死,唔講又死。其實,我,丁,緊,你。」
景公話:「J寡人?9527,殺佢!」
晏子咁岩到,就話:「聽講大佬你發緊火喎。」
景公話:「岩呀,鹹濕到連我都夠膽敢丁,喱啲變態一定要殺。」
晏子就答:「我聽講唔畀打丁 (抗拒慾望) 不人道,請人食檸檬 (拒絕人示愛) 就唔老黎。雖然佢係J 緊你,但係J 下人唔洗死既。」
景公就突然小受上身話:「好衰架,既然殺佢唔到,就罰佢同我一齊沖涼,幫我刷背啦 ~
打風宜推post呀各位
打風宜推post呀各位

有無巴絲想點下題目 ?
有無巴絲想點下題目 ?

有冇講調戲良家婦女既故事
有無巴絲想點下題目 ?

有冇講調戲良家婦女既故事

你就識揀

識揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞