Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
記得唔知邊到睇過...
ax92u cpu = ax86s = ax86u 係 BCM4906 ARMv8
ax5400 cpu 係 BCM6750 ARMv7
好似 BCM4906 係勁過 BCM6750
其實我係覺得 ax92u 幾靚仔, 但出左好耐
有冇人知個hon hai係咩黎
今日check connections 個時睇到連到的個router
Ca 係咪冇左手動更新firmware
Hon Hai Precision Ind. Co.,Ltd 鴻海科技集團
Connectivity 個到應該有喎
無呀
正常上網only
Btw 換左插第二個router port就解決左
本身已經得3個PORT,咁咪有一個永遠都係慢 唔拎去保養?
新黎就保 ?
今日先day 1
7日定14日拎返去豐澤有無得換?

電器幫都係豐澤,佢買就2609仲有10天換貨
十日有換
我聽日test多test先
mtk揀啱絕對無問題 7621一代平民神u
想問下大家建唔建議用PD誘騙線 ?
想用快叉火牛換左router本身果隻火牛
呢樣我都有考慮過 因為自己有兩隻Homepod Mini
Belkin 63W 2port
45W Router 18W homepod
應該就無斷電果個問題
但變左另一隻homepod 又要諗點比電
想用asus,有custom firmware
多野玩d
500呎內,都係上網睇片,請問呢部夠做? 有冇其他?
Router 用12v1a定多啲?
如果唔係插18w會好啲,因為佢唔會reset,Touchwood HomePod斷咗第一個port會reset
因為已經拖左一隻入房,再加會唔會個router玩到收皮
成日覺得好弱雞會頂唔順
5 port 8 port 點會唔得
幾多個port同你用幾多bandwidth 又冇咩關係
大部分都12v2a/3a, 最雞入門級先有12v1a, 旗艦機就12v4a, 牙石router 就好多仲用緊同佢notebook 一樣既19v2.xa
我自己係買隻勁既12V8A D.C牛唔洗兩舊水, 再加條AWG18銅線1開3駁機頂盒NAS同Router.
PD誘騙線我覺得唔可靠, 都唔知佢係咪頂到長時間>3A...
MX5500 同 MX4200
好似差唔多
唔識揀
我自己都係擔心呢樣Mx4200 12V3A
Dual band vs tri band
好太分別喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞