Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Velop AC1300*2 (AC2600)
唔介意可以搵吓二手
DFS 可以開咗先,有問題唔穩定再熄
80Mhz 夠用,你可以前後對比下,開咗冇咩嘢都可以照用
啱用就得
周街都係貨實買到,係平少少定貴少少啫
佢三頻同一個名所以合埋左
你想嘅話可以喺手機app/web改返唔同名
會唔會係有嘢連咗唔知,之前有個post係有人以為俾人hack結果搵到係部Switch
Thanks 咁 #2 啲推薦list Linksys MR7350 / Asus RT-AX55 / Asus RT-AX56U / Netgear RAX20 係咪都cover 到?
我唔知你實際情況,但係一部接收範圍未必夠
可以考慮MR7350 放喺廳近房嗰個位,有機會收得晒

想請教各位巴打
間屋大約450 呎
暫時router 只可以set 向左下角個位
想問單機router 夠唔夠力
app喺邊度轉?
d device 係咁連去2.4GHZ點樣可以連去5G?
用緊R6800 想upgrade可以簡邊款
800尺 想要一機過擺廳向住走廊位
可以係邊改
唔會的,因為一重新set up,就係度
想買隻pocket wifi擺喺車用

Netgear 太貴

唔想用華為、tp link,有冇咩行simcard 4g pocket wifi router 係$500 內架?
用緊r7800第一代,屋企得100M電話線寬頻係咪升級wifi 6 router都冇乜用
本身用緊netgear R7000幾年左右
諗住買部wifi6 router
想問下各位師兄買netgear RAX50定Asus AX58U好?
rax20 有冇鑊氣
2-3個 device用 1000mb 放正屋企中間 冇咩牆$800樓下係咪就係揀佢
或者mr7350 邊部好啲
我鍾意netgear呀,屋企自己都用緊orbi
但擺喺車度,M1 成二千銀太貴…

睇黎睇去$500內都係得国產TP Link
大陸版ax56u 滿血版
Carousell 搵下
orbi 有冇得新款溝舊款用
本身部rbr40死咗入唔到setting page 諗住買返部rbk752 再用埋之前沒冇事嘅rbs40
定係全部換曬做mx8400
利申: 本身有兩部機之間行緊lan 線唔洗諗backhaul
orbi 5/6 溝唔埋
本身用開AC68U 差唔多5年, 最近屋企人話個wifi壞壞地諗住幫佢哋換mesh試下

屋企大約500呎
諗緊買NETGEAR RBK352 Orbi AX1800或Linksys MX5502 Atlas Pro 6 AX5400 兩件裝
放係綠色同藍色交叉位
因為廳到房中間有幅比較厚嘅主力牆

想問下各位師兄 呢個router擺法可行嗎?(綠叉係Lan同電制位)
同埋邊個model會好啲呢?唔該晒

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞