Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Wi-Fi係咪用3-4年就會開始出毛病要換
MX4200有Port Forwarding?
想用盡網上爬嘅2500m係咪就ax86u?部機有2.5g lan port
上網睇如果想要2.5g lan嘅router得最top嗰幾部?eg AX6000 好撚貴
當然有
最少都起碼ax86u, 不過得1個2.5G lan, 所以得入無出
如要1入1出就gt-ax6000
我就係想要一出一入因為想部機食2.5g嘅同時有wifi

成兩千七
QNAP QHora-301W
咁就要付出💰 呢隻已經係最低消費
度一度先,多謝大佬
漏左呢隻呢隻先係最平有齊1入1出
好似唔錯,google完話佢 「2 組 1GbE 配 2 組寬頻連接,以負載平衡方式提供網絡上傳及下載。」姐係呢d router可以兩條1000m加埋一齊用?因為我宜家係用緊2 x 1000m
但係咪都ok?淨係知QNAP有出NAS
好彩你有講係2x1000
因為asus玩唔到
qnap可以
我宜家用緊2 x 1000m,但我想轉2.5g因為我以前搵話想兩條1000m加埋一齊用好難搞,但宜家如果有得就咁插兩條線入router就可以加埋一齊用,可能我唔駛up上去2.5g
你可以睇下呢條片
https://youtu.be/yxr_7vZrfxY
有大概講晒你要嘅野
多謝大佬,我睇一睇先
電器幫都好似係誠哥既,如果price.com 不如就直接落黃金去3C 買仲穩陣
其實你有冇真正需要2.5G 先,升級2.5G 一闊三大,依家升級就一定成本會高啲
我係冇諗過2x1000 ausu玩唔到就已經買咗GT-AX6000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞