Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想問下Asus 4G-AX56U - AX1800要點用sim card
Merlin 同 stock firmware 都係咁set架啦.....有咩特別唔同
隻GT-AX6000早左好多到香港

不過美式插頭(梅花尾),係咪就咁換返條英式插頭就OK?(隻牛100-240V)
MESH extender/ WIFI repeater 有無推介
用唔到lan線
睇你自己玩唔玩script, entware既姐
如果只係當普通router用GUI set野,又真係唔覺Merlin同stock firmware有咩咁大分別
都係set果d野
上佢個網睇supported hardware wifi6機好少 just routing wifi5機都夠同埋選擇多

你響美森買?
可唔可幫我望下個網頁介面係咪有世界語言
隻ax56u隔一排就變到勁低速 reset過哂都係咁
用緊smart connect? 定有分開2.4&5GHz ssid?
冇smart connect有分2.4同5
有冇改過wifi channel 試過?
用緊netgear R7000 刷咗merlin
想問轉用Asus ZenWifi mini XD4 (2p/3p) - AX1800個升級感會唔會唔大?
有 但都係冇分別
隱藏咗個SSID?
冇 有關係?
或者NETGEAR MK62 Nighthawk AX1800會唔會都OK?
now 好的
不過依家我唔記得左點樣set我隻外置HDD俾PC揾到...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞