Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
大部份中高階 router 都可以降 power output..

唔係近主力牆/附近大干擾其實唔駛 full power..
問題應該係兩幅主力牆,

如果可以放到走廊頂,
其實放兩邊走廊門口應該係收得最好
592尺3房全實心石屎牆
諗緊用tuf-ax5400 定tuf-ax3000
有無人用緊屋企上網plan
2000m 以上大約幾錢
新手想問asus zenwifi mini acx1800 有冇伏 單用一隻 屋企唔大
你想要2x1000Mbps 定1x 2000Mbps?
無問題啊!同ax55 同spec
想問ax58u會唔會勁好多? 主要唔想要天線
最平AX係味D-link X18660 $430
部R7000 5年前買落,前一兩年有排係咁斷線
朋友就幫手刷左梅林380.70_0-X7.9.1, 之後就一直無理過。雖然佢無壞無剩,但我身痕想轉wifi 6

屋企400尺兩房,廚房位最尾一直收唔到,有時煮煮吓飯傾電話會窒窒吓

屋企用緊1gb 寬頻,屋企有1部pc, console同將會買nas插lan。電視,3~4部電話同console大部份時間都會同時間上網

想請問大家我應該買一件過例如asus ax3000,三頻定係行mesh分機擺綠色位??

同埋最後都想問部r7000 仲有冇得繼續用

啱啱出咗套Netgear mk62
setup完先發覺佢冇得分開2.4ghz同5ghz兩個SSID
有啲舊device(support 2.4 only)連唔到WiFi
想請教大家可以點解決
呢個係叻雞既mesh router 死症
插多隻N 2.4GHz 舊router 算啦
講到俾device揀最適合channel
但連唔到有咩用
即係mesh主機插lan線去舊router wan位?
唔係好分別到 不過應該係2000M, 因為多數我自己用
一般家庭用1000m夠哂
你係想1000m x2?
非支牌最平應該就係 d link
如果400 呎,可能一隻都夠,netgear 要起孖買,我會買一個Linksys 試咗先,有死位先再加一隻
tur ax3000 已破解4t4r
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞