Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
請教下各位巴打, 屋企325尺, 而家用緊ac68u, 同router隔一幅磚牆+入牆櫃, 間唔中收得兩格同有陣時連左wifi但係上唔到網, 擺返同位置換單支MX4200會唔會好傻豬同埋會唔會都係收得兩格?
請教下各位巴打, 屋企325尺, 而家用緊ac68u, 同router隔一幅磚牆+入牆櫃, 喺房間唔中收得兩格同有陣時連左wifi但係上唔到網, 擺返同位置換單支MX4200會唔會好傻豬同埋會唔會都係收得兩格?

順便當upgrade wifi6
點樣選擇如果我買Linksys mx4200 2部, mx5300 1部, mx5502 2部?求高人指點,謝謝
30以下裝置
700呎
係咪有最新款就買新款?
華碩 ASUS ZENWIFI XT12 AX11000 WiFi-6 Mesh WiFi 三頻無線路由器 黑色 (2件裝)

好貴,有冇人買左,差唔多8000

其實得500mb上網
三個人淨係睇吓youtube 上吓網
係咪用平router(一千蚊內?)都無乜所謂
森林好似六千幾
係 Wi-Fi 5都ok
我睇到台灣三隻先賣
廳嘅洗手間有必要咩,又唔係主人房浴室
唔該司兄
有拉lan 線5502同無拉lan 線4200或5300
點解嘅?拉線同無拉線係咩關係?
有冇消息幾時會出 axe-86u
想請教下asus個aimesh同真正嘅mesh有咩實際嘅分別?上網搵好似話個aimesh轉個信號強D嘅router個刻會斷一斷?

本身有一隻AX56U,最近睇緊AX58U同TUF AX3000,想問呢兩隻邊隻好D?同埋兩隻唔同速度嘅router連aimesh,會唔會比慢D果隻router拖慢咗?

因為煩惱緊成套換晒定加多兩隻router就算

利申:用緊HKT 1000m
我睇US Amazon 得9000蚊既
想請教各位巴打
屋企人搬左去村屋, 冇拉線要用5G ROUTER, 但佢地貪平要左部垃圾ZTE
廢到爆又慢又斷(Speedtest ~10Mbps), 依家想直接坎掉重練
爬完文係咪都係Netgear M5 同Linksys AX3000二選一? 但兩部係咪都冇Easymesh?
GT-AX6000喎
各位巴打好

宜家用緊r7000 黎緊想換 其實收得還好
用緊hkt 1+1gb上網
家中約700尺
想一部過解決
Router都盡量放正中間
最遠距離位置 大約15-17尺需穿一個實牆
家中大約10部左右裝置需要連wifi
Linksys mr9600足夠嗎
大概500呎
1000M
有冇咩推薦
唔過$1500
一隻wifi 6 router要2-3K已經唔值得, 我真係理得佢識飛.
加少少呢三個字係好難聽但真係夠升到6E.
平常家用一千鬆啲搞隻真係好夠用.
本身5G收成點先? 個位收得差換機都冇用嗰喎...
想問家下有 2 隻Linksys AC2200 可唔可以再加多隻 mx4200 一齊用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞