Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
講漏咗 而家主機插咗Homeplug入後面間房用嚟插lan線俾PS4 而家我得呢個方法先連到PS4
吓 有link嗎?
Search Netgear m1 in carousell
有 但佢哋會成日話斷線 之後電話連咗但都係上唔到網
貼到最近門口位放都唔得?轉傳輸區域做美國先
轉咗 時區洗唔洗轉埋
喺走郎用啲箱疊高咗放住二號機先
再放咗三號機喺主人房門口
但都係連咗用唔到
係咪機問題要去整
貼到最近門口位放都唔得?轉傳輸區域做美國先
轉咗 時區洗唔洗轉埋
喺走郎用啲箱疊高咗放住二號機先
再放咗三號機喺主人房門口
不過都係連咗用唔到
但廳部主機連lan線落Apple TV又播到
係咪機問題要去拎返去維修
我本身睇atlas pro, 貪佢細,不過都擔心同velop 個穿透有分別所以睇下有無建議
你2/3號機放走廊有無問題?無既話好大機會係你啲牆太厚
Atlas pro 6 佢5GHz 都係4x4 天線 所以範圍唔會同MX4200 差好遠
買左MX8400
Setup完都好爽
但一插Lan落電腦
部機就好似比人chur爆左咁
電腦上網都好慢
Wifi 都慢

一抆返又正常返

有無人試過點解決
你電腦load 緊大量data?
Linksys 個網轉左新look
CA冇左 點樣先開得返
Spec 差唔多就平個部啦不過差唔多價位應該ax82u / tuf ax5400 應該仲好啲喎
無左?!我都轉左新look 但仲有係到
咁你係hyperlink 後面加 #casupport 都一樣入到
地方唔大於500呎,用mesh其實係咪overkill?
牆都唔算厚的
唔識點搞
唔係 ax86s (ax5700) 比 ax5400 好 d 咩? cpu 勁 d, usb 又多一個
192.168.xxx.1/…/…/home.html#casupport
AX86s 1.8GHz 2-core
AX82u 1.5GHz 3-core

AX5700 vs AX5400 只係差2.4GHz 300Mbps 5GHz 無分別的
搞掂了 thanks
單機mx4200咪夠
試下轉第二部機做主機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞