Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇完上面巴打條片之後我覺得暫時買部QNAP QHora-301W用住先就足夠,因為我本身就已經用緊2 x 1000m,到時真係想up上去2.5g都可以
電器幫入KOL code 滿 $800 可以 -$100
RT-AX58U = Intel
RT-AX3000 = broadcom
屋企500幾呎左右
長條型3間房
Netgear RAX20 夠唔夠穿牆?
目前只淋Netgear / Linksys
各位點睇?
想請教下 唔知有冇錯POST
我諗住買Asus RT-AX55 如果屋企部desktop想用WIFI
哩隻Router夠唔夠用? 或者有冇邊隻接收器好D?
定係老老實實用返LAN線算

desktop多數都係上網睇片 打機就STEAM個類
比較 ASUS router 睇下依條片 幾好 技術分析
https://www.youtube.com/watch?v=bamjWfwxmAg
一部過嘅話可以睇吓Linksys FGW3000
分開就睇下 Carousell Netgear M1 自己再加部AX1800 router
放中間應該冇問題,擔心要加多部嘅話可以考慮Linksys
FPS game 延遲緊要嘅插lan 線
冇乜所謂就Wi-Fi都得
對速度冇咩要求一般AX1800都夠用
點解你咁覺得? 定係你買咗乜野牌子
感謝巴打 但M1接近天價
落腦場果d睇
多數係中x田
Carousell 二手最平$750
R7000
有冇firmware upgrade+定期reboot?
最新 開始冇網絡功能或好慢就會重開一次
我R7000刷咗http://xvtx.ru/xwrt/之後都唔覺有咩問題
好 放假試
想問下咁多位師兄
我router個位喺X
我用緊AC58U
我喺房收得好差,有時仲收唔到
我search過AC58U好似做唔到mesh
咁我應該買過一個新既router定係整mesh好d?
不過我最驚就係買個新喺房都係收唔到
1500 budget有無好選擇?
唔該咁多位
擺走廊口會唔會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞