Router路由器 集中討論區(50) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係美馬買咗對XT8,香港有無保養?Asus係咪有國際保
因為有人放全新900
補充
唔打機
主要比老母同老婆睇netflix, 已家個router成日斷線,比老母屌
買套 3件mesh G單位用2部 C單位用1部
照價錢執 ax/ac 4/2天線
如果有拉lan線入房可以2天線都ok
舊底用緊邊部
各位巴打想請問下係香港買左3隻mx 4200可唔可以帶去加拿大用,係咪換條線或者用萬能插就得?
唔知
用咗起碼5年
包裝本身有轉插 可以google下啱唔啱插
相信係ok嘅
黑色冇平
白色怕好易黃
Linksys ax4200點樣可以set channel?
用電腦入就冇得揀channel
用app入就可以find best channel,但係冇得manual set
Web ui 右下角ca -> wifi setting
各自單位MR7350 *2
有無人用緊和記寬頻 呢期日日都斷線
我早排買左隻e8450返黎裝完之後開始成日有斷線問題
modem>20米lan線新換>e8450>lan線去電腦
呢排有幾個情況
1.出面modem入果個位全部訊號燈都著 顯示行緊但e8450出黃燈
2.modem同e8450都斷
3.modem同e8450都著燈但斷線
斷線既情況係電腦右下顯示斷線,dc line chrome都斷線
但lol/ 模擬器重上到網玩緊 然後過幾秒至十零秒 所有野回復正常
一晚起馬10次..... 兩邊重開都唔得
Reset router?
祝你好運,好大機會係ISP問題
我之前試過,HGC 100M Fiber

你試吓ping, 睇吓斷線嘅時候係咪出 destination host unreachable
搞咗幾個月好彩最後cut到約
各位巴打想問下你吔意見,小弟屋企大嘅700呎,Budget <1000,有無可能個router就可以去到客廳都收到?

房<->廳 有冇lan 線?
終於換左新機 asus ax3000
想問下dfs 頻道係咪應該較on 會好d ???
160mhz 唔好開???
想問下GL-MT300N-V2 o唔ok?
等消費卷買mx4200會否好不智

個個都買應該無晒貨
有呀,而家用緊個5-6年嘅router開始壞,所以係想同一位置換router (sorry巴打上一句講得唔清楚)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞