如果賭王同你賭一鋪, 但輸咗會要了你的命, 你賭嗎?

1001 回覆
562 Like 48 Dislike
正皮留名
已bm,非常好睇,加油啊
留名一推
"係咩買賣呀 ! 大哥 “ 劉江說。

" 其實好簡單, 但我想你畀啲耐性去聽"

劉江一臉疑惑, 我繼續說 :

" 個八皮嘢, 俾現金 , 但我要阻一阻你地半個鐘。"

“ 好呀好呀, 要返屋企執嘢 ? “

“ 唔係, 我想你哋陪我去賭場, 贏咗嘅話, 我畀返錢你, 個腎同個肝都唔賣。"

劉江已經不再是 "屌講呢啲" 嘅表情, 而係西曬面。

" 痴撚線 !!!!! "

" 你聽埋我講先, 唔會要你哋白行一趟, 我會畀兩萬蚊利息你哋。"

劉江灑手擰頭 。

"唔得唔得............... 痴撚線 !! 唔做呢啲買賣 !!! "

" 我解釋你聽喇, 你係冇可能拒絕既 !! “

兩個西面獸望著我, 我繼續說:

“ 如果我賭輸咗, 你地塔我走, 個結果係一樣, 就當只係阻你一陣間陪我處理出發既野。

如果我賭贏咗, 你哋兩個就係咁無啦啦呢半個鐘裏面賺咗兩萬蚊,返去交差話傾唔成。

如果你拒絕, 你哋係白白空手番去......... 你哋珠海黎係咪 ? 車錢都蝕埋, 你哋宜家又唔可以夾硬夾走我, 我又未收錢。 你打我一身都冇用,搞大咗件事你哋有排唔可以喺度買器官。 “

劉江一臉茫然..........

真是愚蠢的人, 真的有思考的餘地嗎?

“我畀你哋兩個夾住, 我係走唔甩既, 我畀埋張身份證你做抵押, 無咗佢我唔會出到境。 我連本帶利畀返十萬蚊你, 到時還返張證畀我。你唔做,我搵你哋行家做嘅啫"

“好啦, 我哋行啦 ! 邊間賭場 ? “
最鐘意廣東話既賭文
加油加油
幾好睇
幫你推推啦
屋企人係賭撚
90年代身家3千萬輸到宜家拎老綜
幫你推推啦
屋企人係賭撚
90年代身家3千萬輸到宜家拎老綜

再推 加速
再次回這佛羅倫斯的賭場, 我帶劉江兩人一同走到貴族坊。 我希望crystal不在, 因為我不想讓大美人看到我被兩個流氓夾住的窩囊相。

幸好Crystal真的不在, 門口是一個斯文後生的四眼佬。

"Hi ! 呢張係我嘅vip, 我想帶兩個朋友嚟睇下, 佢哋未係會員, 但佢哋唔會玩, 咁樣ok嗎 ? "

"好呀冇問題, 今日想玩幾多? 陳生呢邊請..........."

一切事情比我想像順利得多,也許是賭場已慣了接待土豪吧, 這兩個穿短褲的流氓也放行, 那我不用去出面的大廳賭, 又可以幫我的會員卡儲分..

儲分 !!! 哈哈哈 !!!!

要是我又在這類"消費"的話,我肯定冇命再享。

八萬蚊的籌碼在我手上。 我走到 上次輸了錢的賭台, 二話不說的 “拍 !!! “ 將全部的籌碼放在閒家上。

只見劉江露出了嘲笑的笑容,然後兩人也目不轉睛的看著賭台。

我幻想著開刀的情況.............

就像恐怖電影裏的廢墟醫院, 或是精神病醫院, 燈光是冷冷的光管, 帶點偏綠............. 舊的白色階磚, 早已經滿佈污漬變得了灰黑。 牆上有各種白底紅色簡體字的膠牌, 寫著不准吐痰, 溫馨提示, 保持清潔,服從口令等標語..........

護士眼神冷酷, 帶著口罩, 就像一個屠夫一樣。

我輸了的話, 直接食自殺藥吧! 免去這不必要的痛楚.......... 錢輸光了, 腎臟又少了一個,肝又剩一半....... 不要那樣活著吧。

不行............

要是真的輸了, 我一定會找數, 就讓他們取走腎臟才死吧。 算是救了一個人。

既然要死, 死得要有人類的尊嚴。

在無尊嚴的情況下僅有的尊嚴。
好耐冇追故
幾好睇阿
加速加速
推,支持!!
加速
Live左,加油,想睇呀
又live咗,不過真係幾好睇,樓主加油
又 live
樓豬 正皮俾得一個 再多留多個言幫你推 出快d 講多d賭術既野
可唔可以少啲5p字
加速加速,d情節幾新穎
我上面有留名架
文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞